K1 i Boks

Danas je na rasporedu finale Zagreb Grand Prixa, Veočić ima priliku osvojiti još jedan turnir, nastupa i Milun

Gabrijel Veočić

 SLOBODAN KADIC/HOO Slobodan Kadic/hoo
Izravni TV prijenos je na Sportskoj televiziji i SK Fight

Prva hrvatska boksačka olimpijka u Tokiju 2021. i kandidatkinja za Pariz 2024., ove godine brončana na Europskom prvenstvu U-22 Nikolina Ćaćić (22) pobjednica je Zagreb Grand Prixa u kategoriji do 57 kilograma!

Trofejna Nikolina u finalu je sigurno, uz dva brojanja, jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila iskusnu i borbenu Lidiju Tišlar (Stršljen Samobor) koja se nije predavala do kraja i nije odustajala od žustrih razmjena.

Medalje je našim boksačicama u finalu dodijelio predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak.

Druga naša olimpijska kandidatkinja Sara Beram plasirala se u finale jednoglasnom pobjedom protiv Talijanke Assunte Canfore, koja je kao i Sara osvojila brončanu europsku medalju. Sara je taktički odlično kontrolirala meč i u prve dvije runde stekla nedostižnu bodovnu prednost.

U finalu u subotu čeka je druga Talijanka Alessia Mesiano (32), bivša svjetska prvakinja (SP 2016.), koja je nakon nesmiljene borbe pobijedila podijeljenom odlukom u polufinalu reprezentativku Engleske!

Finale teške kategorije do 92 kilograma izborio je prekaljeni Puljanin Marko Čalić (35) koji je u reprizi ovogodišnjeg finala prvenstva Hrvatske sigurno pobijedio Osječanina Marka Pratljačića.

Stariji Lukin brat Pratljačić na kraju druge runde morao je predati meč zbog ozljede i otekline ispod oka nakon udarca početkom druge runde. Marko Pratljačić vrlo se motivirano pripremio za revanš protiv Čalića, ali iskusni pulski profesionalac svojim nepredvidivim stilom i munjevitim kombinacijama nije se dao iznenaditi.

Čalić je obje runde uvjerljivo dobio i u finalu će se boriti protiv hrvatskog prvaka do 22 godine, 14 godina mlađeg boksača Torcide Jana Morovića.

Subotnja finala do 63,5 kilograma nisu uspjeli izboriti Splićanin Marin Jelačić i Filip Poturović (Nova Gradiška), a obojica su izgubili žustre mečeve od predstavnika Španjolske.

Marin Jelačić (Pauk Split) izvlačio je maksimum iz sebe, ravnopravno se nosio i pokušavao se nametnuti elastičnom, hitrom Enriqueu Kakulovu, no pobjeda je jednoglasno otišla na stranu Španjolca. Jelačić je debitirao na Zagreb Grand Prixu pobjedom nad predstavnikom Slovenije, a nedavno se borio i za medalju na Europskom prvenstvu do 22 godine u Budvi gdje je također zaustavljen od reprezentativca Španjolske i zasluženo nosi broncu iz Zagreba.

Srčani Filip Poturović bio je vrlo blizu prolasku u finale, u bespoštednom meču s najviše međusobnih razmjena neumorno je pritiskao ništa manje žestokog Španjolca Floresa Luquea, izgubio s podijeljenom odlukom 4:1, najviše zbog prve runde koja je jednoglasno pripala Španjolcu. Poturović je polufinale i brončanu medalju izborio dan ranije pobjedom nad vrlo kvalitetnim reprezentativcem Belgije.

Brončane medalje do 75 kilograma osvojili su Bruno Filipčić (Omega Zagreb) i Ivan Vukasović (Torcida Split) koji su u polufinalima zaustavljeni od vrlo kvalitetnih predstavnika Ukrajine i Slovenije.

Broncu sa svog prvog Zagreb Grand Prixa nosi još jedan torcidaš Josip Perković (-86 kilograma) koji se u polufinalu borio protiv vrhunski spremnog i tehnički izbrušenog Engleza Scotta Teagna.

Svi za nastupe u Zagrebačkom boksačkom centru zaslužuju sve čestitke za borbene mečeve u kojima se nisu nimalo štedjeli protiv suparnika koji su im dosad bili i najveći izazovi u karijeri.

U završnoj večeri Zagreb Grand Prixa danas navečer u 20.00 sati na rasporedu je osam muških finala i jedno između boksačica!

Hrvatski boksači bore se u četiri finala plus žensko finale Sara Beram, a spektakularni završetak Zagreb Grand Prixa je superfinale superteške kategorije između Marka Miluna i Luke Pratljačića!

Prije njih olimpijac Gabrijel Veočić borit će se u poluteškoj kategoriji do 80 kilograma za novi trofej protiv sjajnog Ukrajinca Dmytrija Rybalka koji živi i trenira u Solinu s jednim od najperspektivnijih hrvatskih boksača, Lukom Plantićem.

U finalu Zagreb Grand Prixa prvi put će predstavnike imati i splitska Torcida – nokautera Ivana Rajčića protiv odličnog Engleza Teagna Stotta, a mladi reprezentativac Jan Morović protiv puno iskusnijeg prvaka Marka Čalića.

Izravni TV prijenos je na Sportskoj televiziji i SK Fight!

Linker
13. travanj 2024 23:56