K1 i Boks

Mladi teškaš koji je sparirao i s Joshuom i s Duboisom poručio: ‘Dubois nije budala. Sve će se svesti na ovu stvar, to će presuditi‘

 Daniel Dubois vs. Filip Hrgović

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Dubois je boksač kojeg se podcjenjivalo u svim njegovim posljednjim mečevima, a u svim slučajevima se to pokazalo pogrešnim

Anthony Joshua i Daniel Dubois jako puno toga imaju za dobiti, ali isto tako i za izgubiti u njihovom skorašnjem meču. Dubois je vlasnik IBF-ovog pojasa prvaka u teškoj kategoriji, a nije tajna ni da Joshua gaji ambicije da uzme taj pojas i potencijalno se bori protiv pobjednika između Furyja i Usyka.

Dubois zasigurno i sam želi iste stvari, no mnogi s razlogom Joshuu vide kao favorita u ovom meču. Moses Itauma, mladi teškaš koji je sparirao s obojicom, tvrdi da u ovom meču nema toliko izraženog favorita, te da će presuditi fizička sprema:

‘‘Puno, puno rundi sam sparirao i sa Duboisom. Prvi puta sam sparirao s njim kad sam imao nekih 17 godina, sparirali smo kada se on pripremao za borbu s Kevinom Lerenom, a ja sam se spremao sa Svjetsko prvenstvo kao amater. Te runde su bile vrlo zanimljive. Vrlo zanimljive. Ne želim reći previše i sparing koristiti kao vodilju‘‘, rekao je Itauma za talkSPORT.

‘‘Dobar sparing, neću reći ni da sam ja prebio njega, niti da je on mene. Sve će se svesti na fizičku spremu. Dubois nije budala, nije jučer počeo boksati. Čuo sam da je prošao kroz cijeli engleski program, amatere i sve ostalo. No mislim da AJ ima nešto veće šanse‘‘, objasnio je.

Dubois je boksač kojeg se podcjenjivalo u svim njegovim posljednjim mečevima, a u svim slučajevima se to pokazalo pogrešnim. Joshua će zasigurno imati pune ruke posla ukoliko želi pobijediti, dok će se Dubois također morati nositi s nekadašnjim vladarom u teškoj kategoriji.

Linker
10. rujan 2024 08:13