K1 i Boks

Dubois oštro poručio Joshui: ‘U tom ringu nema poštovanja. Ako si to htio, trebao si postati odvjetnik ili liječnik‘

Daniel Dubois 

 Jordan Pettitt/PA Images/Profimedia
Nema sumnje da je Dubois mentalno napredovao u posljednjim borbama, a to je bilo jako izraženo protiv Millera i Hrgovića

Jako malo ostalo je do teškaškog spektakla na Wembleyju, ovoga puta također u režiji Saudijaca. Anthony Joshua i Daniel Dubois obračunat će se za IBF-ovu titulu prvaka u teškoj kategoriji, a ovo je Duboisu prilika života da osim spektakularne obrane pojasa, upiše pobjedu nad tako velikim imenom.

Poraz od Usyka Duboisa jako je pogodio, no nakon njega je uistinu postao bolji boksač. Jučer je za Queensberry rekao da neće poštovati Joshuu jer u ringu nema poštovanja, a evo što je još govorio o skorašnjem okršaju:

‘‘Prije svega, mislim da nepoštovanje nije prava riječ za to. Postoji li uopće poštovanje u ringu? Mislim da ne. Na kraju dana, ovo je borba, a ako želiš poštovanje, odi biti odvjetnik ili liječnik ili nešto slično. Ovo je borba. Sto posto sam spreman izaći i odmah se boriti. Približava se‘‘, započeo je Dubois.

‘‘Kao prvo, Joshua mi daje vremena. Cijelo vrijeme me upozorava, zar ne? Ako želiš nešto učiniti, učini to konačno. No kako god, to su samo mentalne igrice i trikovi. Spreman sam za borbu, zlo mi je od svih tih pitanja. Ja želim ući u ring i boriti se. Počeo sam vrlo mlad, ovdje sam otkako me tata odveo na boks sa sedam godina‘‘, dodao je.

Nema sumnje da je Dubois mentalno napredovao u posljednjim borbama, a to je bilo jako izraženo protiv Millera i Hrgovića. No, vidjet ćemo hoće li protiv Joshue uspjeti provesti ono što planira, jer će i ovaj zasigurno biti jako motiviran zbog titule IBF-ovog prvaka koja je na liniji.

Linker
06. rujan 2024 07:51