K1 i Boks

Errol Spence i Terence Crawford dogovorili datum i pristali na uvjete: Borit će se krajem godine

Crawford i Spence

 Screenshot (youtube, Sky Sports Boxing, Premier Boxing Champions)
Pobjednik nosi sve

Errol Spence i Terence Crawford su napokon dogovorili datum i uvjete njihove međusobne borbe. Ulog će biti titula velter kategorije, a boriti bi se trebali 19. studenog (jedanaesti mjesec) u MGM Grand Garden Areni te će njihova borba predvoditi cijeli event.

Spence će u ovoj borbi braniti svoje WBA ‘super‘, WBC i IBF titule, dok će Crawford na stol donijeti svoj WBO pojas. Crawford je inače osvajao titule u lakoj i junior velter kategoriji, a sad će u svoje vlasništvo pokušati donijeti i pojaseve velter kategorije, no ispred sebe neće imati nimalo lagan zadatak.

Spence (28-0, 22 KO) posljednji se put borio u četvrtom mjesecu ove godine kada je tehničkim nokautom pobijedio Yordenisa Ugasa te tako došao do prvog nokauta nakon više od četiri godine.

Terence Crawford (38-0, 29 KO) svoj je trenutno posljednji meč odradio krajem prošle godine, kada je protiv Shawna Portera obranio svoj pojas. Pobijedio je nokautom nakon čega se Porter umirovio, a u jedanaestom mjesecu će pokušati doći do ujedinjenja pojaseva velter kategorije.

Kako prenosi portal BoxingScene, boksači su potpisali ugovor u kojem se nalazi famozna klauzula o instantnom revanšu te ćemo nakon čak 17 godina dobiti prvaka koji je ujedinio sve titule velter kategorije, što bi značilo da će obavezni izazivači Jaron Ennis i Vergil Ortiz još neko duže vrijeme morati čekati svoje prilike da dođu do dugo željenog zlata.

Linker
20. travanj 2024 16:18