K1 i Boks

Deontay Wilder o meču između Usyka i Furyja: ‘Furyjeva fizička veličina ne mora biti prednost‘

Tyson Fury (lijevo) i Deontay Wilder (desno)

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Američki teškaš smatra da je jako teško prognozirati pobjednika ovog meča

Obojica su neporaženi, obojica su svjetski prvaci, ali unatoč tome, jedan od njih ipak je osjetni favorit prema mišljenju kladionica. Radi se o meču između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka koji ćemo gledati 17. veljače (2. mjesec), sljedeće godine.

Izraziti favorit je Tyson Fury. Naime, koeficijent na pobjedu ‘‘Gypsy Kinga‘‘ kreće se od 1,55 do 1,60. Nekoć je koeficijent iznosio oko 1,40, ali nakon blijedog izdanja protiv Francisa Ngannoua, porastao je koeficijent na pobjedu Furyja. Ipak, Fury je i dalje favorit.

Kad je u pitanju koeficijent na Usykovu pobjedu, trenutno se taj koeficijent kreće od 2,20 pa sve do 2,40, ovisno o kojoj kladionici se radi. Osjetno je koeficijent pao nakon spomenutog meča između Ngannoua i Furyja. Sve do tad, koeficijent na pobjedu Usyka iznosio je od 3,00 pa naviše.

Ako se pita Deontayja Wildera, izraženog favorita u toj borbi nema. ‘‘Bronze Bomber‘‘ smatra da je jako teško odabrati favorita i krajnjeg pobjednika, jer obojica imaju zanimljive prednosti u ovom meču.

‘‘To je 50-50 borba, bilo što se može dogoditi. Ljudi gledaju na Furyjevu veličinu kao na ogromnu prednost, ali ne mora ništa značiti. Usyk se može držati nešto niže, a Fury će ga tada teže dohvatiti zbog svoje visine. Bude li Usyk radio ulaz-izlaz jako brzo, mislim da brzina može biti ogroman faktor u ovo mmeču. Po meni je to 50-50 meč i drago mi je da će se konačno dogoditi, jer ćemo imati sve pojaseve na jednom mjesto. To će mi olakšati put do borbe za ujedinjenje pojaseva. Neće biti više različitih prvaka i onih prvaka koji bježe od mene kad vide što sam učinio prijašnjem protivniku. U četiri navrata mogao sam ujediniti pojaseva, ali tadašnji prvaci nisu htjeli boksati protiv mene. Definitivno želim ujediniti titule, a što se prije to dogodi, brže ću moći odgovoriti na pitanja o umirovljenju. Deontay Wilder bi mogao ostati ovdje (u boksu) dok ne ostvari svoje ciljeve, a onda definitivno odlazim.‘‘, poručio je ‘‘Bronze Bomber‘‘ gostujući u ‘‘The Last Stand‘‘ podcastu.

Dakle, Deontay Wilder nije odustao od svojih ambicija i još uvijek smatra da može ujediniti sve pojaseve u teškoj kategoriji. Istina da će mu biti lakše ako dobijemo apsolutnog prvaka, ali dug je put do samog meča protiv prvaka, a prožet je brojnim pregovorima i zavrzlamama.

Linker
17. travanj 2024 06:43