K1 i Boks

Deontay Wilder otkrio svog favorita između Joshue i Usyka: ‘Trenutno je uhvatio zalet‘

 Deontay Wilder 

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
U svakom slučaju neće biti lagan meč za obojicu

Jutros smo prenijeli vijest da se ‘Bornze Bomber‘, Deontay Wilder ipak vraća u ring, o čemu više možete pročitati OVDJE. Nakon što je objavio tu vijest, nije propustio priliku ni komentirati kako će se odviti meč u subotu između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue.

Wilder (42-2-1, 41 KO) će se pokušati vratiti na pobjedničke staze nakon poraza od Tysona Furyja. Protivnik će mu biti Robert Helenius, njegov bivši sparing partner. Kako je i sam rekao, ambicija mu je postati prvakom i ujediniti sve pojase.

‘‘Moje iskreno mišljenje je da to ovisi o obojici. Puno je vremena prošlo. Puno su vremena imali za smišljanje taktike za ovaj drugi susret. Sve će ovisiti o ta dva lika. Moje srce kaže Usyk lagano. On je trenutno u takvom zaletu, a i kako je to uspio napraviti prošli put. Ali ovo je ipak boks, nikad ne znaš što može ispasti. Obojici želim sreću i da sigurno izađu iz ringa kasnije‘‘, rekao je Wilder.

Iako se bilo pregovaralo o potencijalnoj borbi Joshue i Wildera, nikad se nisu uspjeli dogovoriti i finalizirati pregovore. Umjesto toga je Joshua odlučio odmah pokušati vratiti titule koje mu je oduzeo Usyk, dok je Wilder uzeo pauzu i nešto lakšeg protivnika za povratak.

Wilder i Helenius borit će se 15. listopada (deseti mjesec) u Barclays Centeru u Brooklynu.

Linker
25. travanj 2024 02:01