K1 i Boks

Deontay Wilder reagirao na nokaut Anthonyja Joshue nad Heleniusom: Trener otkrio što mu je rekao odmah nakon

Deontay Wilder

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
To su borbe u kojima želimo gledati bivšega prvaka, a toga su vjerojatno svjesni i on sam i njegov tim

Puno je raznih opcija bilo za zamjenskog protivnika bivšem prvaku Anthonyju Joshui za priredbu proteklog vikenda, a kocka je ipak pala na Roberta Heleniusa. Očekivalo se da će Joshua ‘‘Nordijsku noćnu moru‘‘ riješiti i ranije, no Helenius je izdržao gotovo sedam rundi i pružio mu jako dobar otpor.

Bila je to prva pobjeda prekidom u gotovo tri godine za bivšeg prvaka, a bila je i nužna da se ponovno etablira kao opasan boksač koji ponovno može do vrha. S tim se slaže i Deontay Wilder, a njegov trener Malik Scott je rekao kako je Deontay reagirao na Joshuinu pobjedu:

‘‘Rekao mi je ‘trebali smo ovo‘. Obojica smo rekli istu stvar jer je izgledalo kao da će ponovno otići do sudačke odluke, a odmah nakon nokauta smo se čuli na video poziv te mi je Deontay rekao da smo ovo trebali, da je Joshua napravio upravo ono što nama treba. Obojica smo bili zadovoljni, borba je automatski veća nego što je bila prije nokauta. Svaka čast Joshui što je napravio posao kako treba‘‘, rekao je Scott za October Red.

‘‘Međutim, najveće pohvale idu Robertu Heleniusu. Treba jako puno hrabrosti da uđete u ring s pravim ubojicama, pogotovo na ‘short notice‘. Baš se borio protiv Deontayja prošle godine, uzeo jedan meč između, i odmah išao na Anthonyja Joshuu‘‘, dodao je.

Što reći nego čekati da Joshua i Wilder dogovore svoj međusobni obračun. To su borbe u kojima želimo gledati bivšega prvaka, a toga su vjerojatno svjesni i on sam i njegov tim.

Linker
27. travanj 2024 09:28