K1 i Boks

Dillian Whyte poručuje Joshui: ‘Ako je Fury odbio meč za ujedinjenje titula, što mu ti imaš za ponuditi?‘

Dillian Whyte

 Screenshot (youtube, Sky Sports Boxing)
Britanac rodom s Jamajke smatra da bi se Joshua trebao okrenuti ugovaranju meča protiv njega

Nije Anthony Joshua pružio nekakav spektakularan nastup, ali odradio je dovoljno za pobjedu protiv Jermainea Franklina. Prva je to pobjeda Joshue od prosinca (12. mjesec) 2020. godine i slavlja protiv Kubrata Puleva, a bit će zanimljivo vidjeti što je sljedeće.

Joshua u planu ima tri nastupa u 2023. godini, a sljedeći bi trebao odraditi tijekom ljeta. Nastupom protiv Jermainea Franklina, Joshua je samo dodatno povećao interes kod svojih potencijalnih protivnika.

Naime, ‘‘AJ‘‘ nije pružio nekakav brutalan nastup kojim bi se mnogi zapitali imaju li šanse protiv njega, ali u prilog mu ide činjenica da je i dalje jedan od najpopularnijih boksača na svijetu, a to ga čini vrlo poželjnim protivnikom u ovom trenutku.

Interes su pokazali Filip Hrgović, Joe Joyce, Dillian Whyte i još neki boksači, ali jedan se ističe kao favorit za dobiti priliku protiv Joshue. Zapravo, to će mu biti druga prilika za poraziti Joshuu.

Radi se o Dillianu Whyteu, iskusnom 34-godišnjem britanskom teškašu koji je krajem 2015. godine boksao protiv Anthonyja Joshue i tada je poražen nokautom u sedmoj rundi. Whyte sada iza sebe ima 28 pobjeda i tri poraza, a posljednji nastup odradio je u 11. mjesecu prošle godine, porazivši upravo Jermainea Franklina većinskom odlukom sudaca.

Whyte je u razgovoru za Sky Sports otkrio kako ne taji svoj interes za revanšom protiv Joshue, a dodao je da ne vidi smisao ugovaranja meča između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue, barem u ovom trenutku.

‘‘Ovo je logičan meč (Whyte vs. Joshua). Fury nije tip s kojim želite pregovarati, jer on će vas pokušati ‘izvozati‘. Ako je Furyju bio ponuđen meč za ujedinjenje svjetskih titula i nije ga prihvatio, što mu Joshua može ponuditi da pristane na meč? Ništa. On (Fury) očito gleda Joshuu kao nekog daleko ispod sebe, a borba se neće dogoditi. Ne znam zašto Joshua i njegov tim uopće gube vrijeme (razmišljajući o tom meču). Ovdje je netko tko se želi boriti i spreman je, ali iz nekog razloga Joshua pokušava gurnuti taj meč pod tepih. Ne znam je li to nekakva taktika. Nisam siguran želi li se on boriti protiv mene, zato što zna s kakvim ‘mindsetom‘ sada dolazim. Dolazim se potući i nosim snagu u obje ruke.‘‘, poručio je Whyte putem Sky Sportsa.

Eddie Hearn istaknuo je u razgovoru za Boxing Social da Whytea vidi kao jako dobrog protivnika za Joshuu, a ostale dvije opcije za Joshuinog protivnika su Otto Wallin i Joe Joyce. Velika je vjerojatnost da će to ipak biti Whyte i da ćemo u sedmom ili osmom mjesecu gledati revanš dvojice ponajboljih britanskih teškaša.

Linker
19. travanj 2024 21:35