K1 i Boks

Joe Joyce: ‘Frustrira me što su Hrgović i Dubois ispred mene u redu za napad na titulu‘

Joe Joyce 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Rekao je i da je takva situacija moguća samo u boksu, no spreman je čekati svoju priliku protiv prvaka

Manje od tjedan dana je ostalo do velikog meča između bivšeg Hrgovićevog protivnika Zhileija Zhanga i Joea Joycea. Ove subote će se ova dva udarača sastati u Londonu, a Joyce će pokušati obraniti svoj privremeni WBO pojas u teškoj kategoriji.

Ukoliko pobijedi, Joyce je obavezni izazivač Usyku. No, Usyku je već naređeno da pojas brani protiv Daniela Duboisa, inače izazivača prema WBA. Joyce je već nokautirao Duboisa te je frustriran što će on prije dobiti priliku napasti prvaka, a frustrira ga što bi tu priliku prije njega mogao dobiti i Hrgović:

‘‘To je toliko iritantno. Vrlo je iritantno što je Dubois dobio priliku prije mene, a i Hrgović je ispred mene za napad na svjetsku titulu. To je van moje kontrole što je prava šteta, ali to odgovara Duboisu koji dolazi iz teškog nokauta protiv mene. Ovo se može dogoditi jedino u boksu‘‘, rekao je Joyce za Sky Sports.

‘‘Ništa me više iskreno ne može iznenaditi. Moram samo biti strpljiv do svoje prilike da napadnem titulu. Samo ću nastaviti prebijati ove tipove i morat će mi dati priliku za titulu. Ja sam u dobroj poziciji i ovo su uzbudljiva vremena. Ima hrpa dobrih borbi za mene trenutno. Doći ću do cilja eventualno. Ovdje sam, tako da je samo pitanje vremena. Vjerujem u svoje sposobnosti i to pokažem u svojim borbama. Teško me je zaustaviti‘‘, dodao je.

Hrgović je prošloga ljeta pobijedio Zhanga čime je postao obavezni izazivač po IBF-u. Kako za sada stvari stoje, Filip trenutno ima prednost nad Duboisom, no treba mu meč. Nadamo se kako će novi ljudi u njegovom timu uspjeti u naumu da ga dovedu tamo gdje treba biti.

Linker
26. travanj 2024 02:52