K1 i Boks

Dogovoren službeni novi datum za revanš Whytea i Povetkina, poznata i lokacija

Dillian Whyte i Alexander Povetkin
 screenshot (YouTube, Matchroom)
Eddie Hearn danas je službeno potvrdio gdje će se i kada održati veliki teškaški revanš

Iako se očekivalo da će se revanš boksačkog meča Dilliana Whytea i Alexandra Povetkina održati 6. ožujka u londonskoj Wembley Areni, zbog nekih novih poteškoća priredba je dobila novi datum i mjesto održavanja, no glavni organizator Eddie Hearn je potvrdio kako je ovo i službena te konačna odluka.

Meč će se održati 27. ožujka i to na vrlo zanimljivoj lokaciji. Domaćin ovog boksačkog spektakla Matchroom Boxinga bit će Gibraltar.

"Selimo se u Gibraltar. 'Rumble on the rock' je ime priredbe. Ovo će biti nešto posebno i nezaboravno, održat ćemo priredbu u Gibraltaru na stijeni. Cijeli uvodni program ostaje onakav kako je planirano", rekao je Hearn u službenom priopćenju na YouTube stranici Sky Sportsa.

Prvi meč ovaj je dvojac održao 22. kolovoza prošle godine u Fight Campu Matchroom Boxinga, a Povetkin je slavio teškim nokautom u petoj rundi, pogodivši Whytea aperkatom u bradu. Time je Britancu oduzeo pojas privremenog prvaka prema WBC-u, a Whyte je odmah aktivirao klauzulu za revanš. Samopouzdanje će sigurno graditi na tome što je Povetkina rundu ranije dva puta slao na pod pa je pobjeda Rusa zapravo došla u velikom preokretu.

Whyte je porazom ostao i bez pozicije obaveznog izazivača WBC-a, čime je zapravo otvoren put za organizaciju meča Anthonyja Joshue i Tysona Furyja. Kako je taj dvojac dogovorio dvije borbe, iako još uvijek ništa nije službeno potvrđeno, činjenica je kako će teška kategorije po pitanju borbi za titulu neko vrijeme biti zaustavljena. Boksači poput Whytea i Povetkina će tako ove godine, a možda i iduće postati "prize fighteri", koji će tražiti ovakve mečeve, velike mečeve uz priliku za dobru zaradu i mečeve koje će publika popratiti. Ne bi ih trebalo nedostajati.

Linker
25. travanj 2024 04:02