K1 i Boks

Legendarni boksač se protivi potencijalnom meču između Furyja i Duboisa: ‘Fury bi ubio tog dečka‘

Daniel Dubois

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Dubois bi tu imao jako male šanse, a mora se i zapitati je li Frank Warren, čovjek koji mu je riskirao karijeru za Furyjevu dobrobit, prava osoba kojoj i dalje želi povjeravati vođenje vlastite karijere

Frank Warren, čovjek koji se brine za karijere Tysona Furyja i Daniela Duboisa, imao je jasan plan. Bacio je ‘‘u vatru‘‘ mladog Duboisa u nadi da će nečim pogoditi Usyka i uzeti mu pojaseve, a onda bi organizirao meč između Duboisa i Furyja te bi Tyson na taj način došao do statusa apsolutnog prvaka, bez da se bori protiv Usyka.

Plan mu je neslavno propao, a legendarni Roy Jones Jr. smatra da je to dobra stvar. Daniel Dubois ima tek 25 godina i definitivno ima boksačku budućnost ispred sebe, a poraz od Tysona Furyja bi mu vrlo vjerojatno završio karijeru.

‘‘Razumijem da Daniel vjerojatno misli da je bio udarac u tijelo, ili barem da je bio na granici, ali činjenica jest da upravo ta granica daje sucu za pravo da dosudi onako kako se trenutno osjeća i misli. Odlučio je igrati na sigurno i svi računamo da je nizak jer je bio na granici. Jesu li hlačice bile više nego što bi trebale biti? Da, ali i to je boks‘‘, rekao je Jones na svom YouTube kanalu.

‘‘Usyk je neporažen boksač, a ne želimo gledati da se Dubois bori protiv Furyja. Znamo da bi Fury ubio tog dečka. Sve je u redu, ali ne želimo to gledati. Usyk ga je nokautirao direktom, svakako bi pobijedio‘‘, dodao je.

Kad je u pitanju borba između Duboisa i Furyja, Jones Jr. je apsolutno u pravu. Dubois bi tu imao jako male šanse, a mora se i zapitati je li Frank Warren, čovjek koji mu je riskirao karijeru za Furyjevu dobrobit, prava osoba kojoj i dalje želi povjeravati vođenje vlastite karijere.

Linker
27. travanj 2024 08:17