K1 i Boks

(FOTO) Dubois prezentirao zastrašujuću formu i poručio: ‘Porazio sam Hrgovića u meču za titulu, legitimni sam prvak!‘

Daniel Dubois

 Screenshot (youtube, Quensberry Promotions)
Sjajni britanski teškaš uskoro će po prvi puta braniti IBF-ov pojas svjetskog prvaka u teškoj kategoriji

Točno 16 dana udaljeni smo od ponajvećeg boksačkog meča u ovoj kalendarskoj godini. Anthony Joshua i Daniel Dubois ukrstit će rukavice na spektakularnom Wembley stadionu, a ulog je IBF-ova titula svjetskog prvaka.

Daniel Dubois boksač je koji će braniti titulu prvaka, a do statusa prvaka došao je kombinacijom dvaju slučajeva. Prije svega, Dubois je morao poraziti Filipa Hrgovića u meču za privremenog svjetskog prvaka, a nedugo poslije Oleksandr Usyk odrekao se statusa IBF-ovog prvaka i tako je Dubois automatski promoviran u novog prvaka.

Mnogi ipak dovode u pitanje tu svjetsku titulu i smatraju kako Dubois još uvijek nije legitimni svjetski prvak. Novinar Dev Sahni razgovarao je s Duboisom za Quensberryjev YouTube kanal i zatražio je Duboisa da se izjasni po pitanju legitimeta svoje svjetske titule. Dubois smatra kako njegov status svjetskog prvaka uopće ne treba dovoditi u pitanje.

"Da, osjećam se tako (kao legitimni prvak). Pobijedio sam u meču protiv Hrgovića, a to je bio meč za svjetsku titulu. Legitimni sam prvak i dajte malo poštovanja prema mom imenu.", rekao je Dubois, a zatim je nekoliko puta ponovio Sahniju da ga treba poštovati.

Dokaz osporavanja Duboiseve svjetske titule svakako je i način na koji se najavljuje njegov meč protiv Anthonyje Joshue. Službena najava prvo navodi Anthonyja Joshuu, a zatim Daniela Duboisa (Anthony Joshua vs. Daniel Dubois), iako bi po pravilo prvak trebao biti taj čije je ime navedeno prije izazivačevog, a ne obratno. No, Duboisu sve to samo daje dodatnu motivaciju da ušutka kritičare i dokaže kako je s pravom na svjetskom tronu.

Ranije tijekom gore spomenutog razgovora, Sahni je spomenuo kako je Dubois u sjajnoj formi i da ga nikad nije vidio bolje pripremljenog, a njegovu karijeru prati od samih početaka.

"Jako dobre kondicijske treninge odrađujem s nekoliko trenera. Preko 15 rundi udaranja u fokusere ponekad odrađujem i još puno toga, moja forma je na pravoj razini. Sve je na mjestu i dobro izbalansirano.", pojasnio je Daniel, a svoju zavidnu formu prezentirao je i fotografijama na Instagramu.

Jasno da "izgled vara" i ne treba donositi zaključke samo na temelju fizičkog izgleda, ali Dubois uistinu izgleda zastrašujuće i djeluje više nego spremno za ponajveći meč u svojoj dosadašnjoj karijeri. Fizikalije su definitivno jedna od njegovih jačih strana, kao i udaračka snaga.

image

Zavidna forma Daniela Duboisa

Screenshot (youtube, Quensberry Promotions)

Dokaz njegove udaračke moći svakako je statistika. Daniel je prema postotku pobjeda ostvarenih nokautom najubojitiji teškaš među desetoricom najbolje rangiranih teškaša prema magazinu The Ring. Čak 95,24 posto svojih pobjeda Dubois je ostvario nokautom, dok je njegov protivnik Anthony Joshua također na visokih 89,29 posto.

Impresivna statistika od strane obojice boksača i još jedan razlog više zašto smo silno uzbuđeni zbog ovog meča, kao uostalom svi boksački fanovi diljem svijeta. Nadamo se kako će oba boksača uspješno privesti kraju svoje pripreme i da neće biti neželjenih otkazivanja ili odgoda ovog meča.

Linker
07. rujan 2024 12:22