K1 i Boks

‘Dvaput sam mu slomio nos i nokautirao ga. Nikada nije javno istupio i demantirao moje navode‘

Daniel Dubois i Filip Hrgović

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
Martin Bakole ponovno je javno govorio o prethodnim sparinzima s Danielom Duboisom

Nadolazeća subota boksačkim sladokuscima donosi novu veliku poslasticu. Jedan od najboljih boksača današnjice, Terence Crawford, na Matchroomovoj priredbi u Los Angelesu branit će svoje (WBA i WBO) pojaseve velter kategorije protiv Israila Madrimova, a na "cardu" se nalaze i dva vrhunska teškaška okršaja, između Andyja Ruiza i Jarrella Millera, te Jareda Andersona i Martina Bakolea. Potonji je upravo tim povodom dao veliki intervju za iFL TV, a kao jedna od neizostavnih tema bili su, dakako - sparinzi.

Bakole, naime, već neko vrijeme uživa reputaciju najizbjegavanijeg boksača teške kategorije, a taj je status zaradio sparirajući sa zvijezdama "heavyweighta" kao što su Oleksandr Usyk, Anthony Joshua, Tyson Fury i Daniel Dubois. U više je navrata govorio o toj temi, a sada se posebno dotaknuo sparinga s Duboisom.

"Dvaput sam mu slomio nos i nokautirao ga. To nije laž, on nikada nije istupio javno i demantirao moje navode", rekao je kongoanski nokauter pa dodao kako nerado iznosi detalje sa sparinga, ali kako mu je to jedini način da skrene pozornost na sebe: "Nemojte me osuđivati, molim vas. To je jedini način na koji se mogu prodati. U Americi nitko ne zna tko je Martin Bakole, a u Ujedinjenom kraljevstvu mi ne žele dati veliku priliku jer znaju što radim njihovim boksačima na sparinzima. To je razlog zašto smo moj trener i ja odlučili izaći van s tim stvarima i svima ispričati priču zašto me izbjegavaju".

Bilo kako bilo, pred Bakoleom je subotnji okršaj s Andersonom, a onda će američka, ali i svaka druga, boksačka javnost moći vidjeti je li "kralj sparinga" jednako ubojit i u službenom meču s ozbiljnim protivnikom.

Linker
15. rujan 2024 06:12