K1 i Boks

Martin Bakole najavljuje tešku večer za najvećeg američkog potencijala: ‘Smijao sam se gledajući njegove mečeve‘

Jared Anderson (lijevo) vs. Martin Bakole (desno)

 Adam DelGiudice/Zuma Press/Profimedia
31-godišnji kongoanski teškaš vjeruje kako će ovaj vikend ugasiti ‘‘hype‘‘ američke velike nade

Uvjerljivo najteži ispit u dosadašnjoj karijeri čeka američku boksačku zvijezdu Jareda Andersona (17-0, 15 KO). 24-godišnjak kojeg Ameri vide kao svog trenutno najperspektivnijeg teškaša, u noći sa subote na nedjelju boksat će protiv Martina Bakolea (20-1-0).

Bakole je boksač za kojeg mnogi smatraju kako ima kvalitetu za nositi se s najboljima na svijetu, ali još uvijek čeka priliku za meč protiv nekog iz samog vrha. Iza sebe ima pobjede nad Tonyjem Yokom, Carlosom Takamom, Sergejem Kuzminim, Mariuszom Wachom itd. Jedini poraz u karijeri upisao je 2018. godine u meču protiv Michaela Huntera.

Podosta je i sam Bakole dignuo vrijednost svojih ‘‘dionica‘‘. Nerijetko Kongoanac prepričava kako je na sparinzima rušio imena iz samog vrha teške kategorije i dojam je kako se radi o ‘‘samoprozvanom kralju sparinga‘‘. Svoju kvalitetu morat će dokazati u ringu, a Jared Anderson njegova je ulaznica za još veće mečeve.

Uspije li Bakole zaustaviti ‘‘hype‘‘ ovog talentiranog američkog teškaša, sigurno će postati još interesantniji promotorima. Ususret nadolazećem meču protiv Andersona, Bakole je uvjeren kako se Amerikanac neće snaći, jer nije imao prilike boksati s nekim poput njega.

‘‘Čim počnem plasirati udarce i pritiskati ga, mislim da se neće snaći kad ga prisilim da se kreće unatrag. Dakle, kad se otvorim i krenem se aktivnije tući, on neće izdržati. Gledao sam njegov stil, protivnici mu nikada nisu priuštili teške trenutke, ali to se nikada neće dogoditi u mečevima s Martinom Bakoleom. Zato sam se smijao nakon što sam gledao njegove mečeve. Iskreno, on se nikada nije borio s nekim tko uzvraća paljbu. Protivnici nisu uzvraćali i to mi je smiješno. Birali su mu lake protivnike. Možda se to događa sa svakim mladim potnecijalom, ali mislim da mu nisu ni trebali davati teže protivnike. On će se sada naći u velikim problemima, jer ja sam sigurno puno više od njegovih dosadašnjih protivnika i on će biti iznenađen. Ja sam netko tko vas napada, pruža vam teške trenutke i ne dopušta vam predah. Smatra mda će se predati, a možda i njegov kut baci ručnik.‘‘

‘‘Nikada nisam vidio Jareda Andersona kako prima pravi udarac. Nisam vidio kako prima lijepi lijevi kroše, udarac u tijelo ili aperkat i da zatim izdržava te udarce. Nikada nisam vidio nešto takvo. Možda ću to vidjeti u ringu. Nisam siguran hoće li on izdržati.‘‘, rekao je Bakole za Boxing Scene.

31-godišnji Kongoanac pršti od samopouzdanja, ali nije ni pretjerano daleko od istine. Jared Anderson uistinu nije naročito testiran u ‘‘dubokim vodama‘‘ i mnogima je nepoznanica kako će se snaći u takvom okruženju. No, samo zato jer nije imao prilike iskusiti nešto takvo u mečevima, ne znači nužno da se neće snaći. Bakole bi mogao biti taj koji će ostati iznenađen.

Linker
30. kolovoz 2024 21:37