K1 i Boks

Eddie Hearn ima teoriju zašto je Tyson Fury najavio mirovinu: ‘Kontradiktoran je samome sebi‘

 
Eddie Hearn
 

 John Marfleet/Shutterstock Editorial/Profimedia
Hearnova izjava definitivno ima smisla

Fury je još u prije borbe protiv Dilliana Whytea tvrdio da mu je to posljednja borba u karijeri, te nakon velike pobjede najavio povlačenje iz natjecateljskog boksa. Neko vrijeme je ipak zavlačio i nije se htio službeno povući, a pretpostavka je bila ta da je čekao ishod meča između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue. No sada je ipak odlučio reći finalno "zbogom" boksu, može se reći u malo čudnim uvjetima s obzirom na to da je samo nekoliko dana prije toga prozivao Chisoru na meč. Prisjetimo se njegove oproštajne objave:

"Veliko hvala svima koji su bili uz mene tijekom moje karijere svih ovih godina. Nakon dugog razgovora konačno sam odlučio reći da je ovo kraj, te na svoj 34. rođendan odlazim zauvijek."

Eddie Hearn smatra kako Fury sve to promišljeno radi kako bi privukao pažnju na sebe sada kad je Anthony Joshua samo tjedan dana od svojeg velikog revanša, što je iskomentirao za iFL TV.

"Netko mi je rekao da je Tyson Fury ponovno proglasio umirovljenje. Mora da je toliko nesiguran u sebe jer to radi svaki put kada AJ ima borbu. Nije mi jasno što ti mora proći kroz glavu da sjediš i odjednom samome sebi kažeš ‘Ono što ću sada napraviti je govoriti sr... kako bi dobio publicitet i skrenuo pozornost s Anthonyja Joshue.‘ On je samoprozvani broj jedan u svijetu, zašto ga je onda i prije smetao Anthony Joshua?"

"On nema interesa za novac, a istovremeno govori da želi pola milijarde dolara. Nikada nisam čuo toliko kontradikcija. Ja sebi znam biti kontradiktoran, ali on je na potpuno novoj razini. Hajdemo vidjeti što će se dogoditi idući tjedan kada Joshua nokautira Usyka. Onda će htjeti Furyja!"

Hearn je cijelo vrijeme odbacivao Furyjeve izjave o umirovljenju, skupa s ljudima koji su Furyju bliski i koji također tvrde da će se Fury najvjerojatnije vratiti u ring. Čak i njegov promotor Frank Warren tvrdi da ga "svrbe šake" i da je već pokušavao dogovoriti sljedeći izazov unatoč tome što se ne planira nikada vratiti.

Linker
25. travanj 2024 08:38