K1 i Boks

WBC poručuje: ‘Tyson Fury ima dva tjedna za finalnu odluku, a onda upražnjavamo pojas‘

Tyson Fury

 Andrew Dowling/Alamy/Alamy/Profimedia
Dali su mu vrlo kratak rok za pismenu potvrdu o umirovljenju

Tyson Fury je odluku o svom umirovljenju objavio u petak, četiri mjeseca nakon što je prvi put izjavio da se umirovljuje. Da je ozbiljan u toj namjeri potvrdio je upražnjavanjem ‘Ring magazine‘ pojasa koji mu je služio kao svojevrsna potvrda da je trenutno najbolji teškaš na svijetu.

Sada mu je od strane WBC organizacije dan rok od dva tjedna da konačno potvrdi svoje umirovljenje ili će u suprotnom morati uprazniti pojas koji drži još od 2020. godine kada je nokautirao Deontaya Wildera. Kako je WBC predsjednik objasnio Izquierdazu, Tyson će se vrlo brzo morati konačno izjasniti.

"Kontaktirali smo njegovog promotora i dali smo mu nešto više od 10 dana, točnije do 26. kolovoza (8. mjesec), da potvrdi napismeno je li to njegova odluka konačna tako da možemo krenuti dalje s rješavanjem te cijele situacije."

"Čekat ćemo ga do 26. kolovoza. To je krajnji rok i do tada želimo pismenu potvrdu o njegovoj odluci. Mi nismo u nikakvoj žurbi. Smatramo ga velikim junakom unutar i izvan ringa. Čekamo ga ovdje u Meksiku raširenih ruku. Ukoliko potvrdi svoje umirovljenje, odat ćemo mu veliko priznanje za sve što je postigao."

Rok za podnošenje pismene potvrde je taman toliko daleko da Tyson Fury stigne saznati tko je pobjednik meča između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka, te da na temelju toga donese odluku želi li se boriti za neprikosnovenog prvaka svijeta ili ne. Teško je za povjerovati da je ovo njegova odluka finalna s obzirom na to da je do prije nekoliko dana prozivao Chisoru da potpiše ugovor za meč, da bi se doslovno dan kasnije odlučio da je svemu ipak kraj.

Linker
19. travanj 2024 06:01