K1 i Boks

Eddie Hearn objasnio zašto je Joshua izabrao Franklina: ‘Nema smisla da opet ide na kontraša‘

Hearn i Joshua

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Meč između Joshue i Franlina je od nedavno i služben, tako da ne čudi da Joshua i njegov tim dobivaju ovakva pitanja

Od neki dan je i službena informacija kako je sljedeći protivnik Anthonyja Joshue Jermaine Franklin, a borba će se održati 1. travnja (četvrti mjesec) ove godine. Takva odluka razočarala je brojne fanove koji su se ipak nadali meču protiv Wildera ili barem ponovnoj borbi protiv Dilliana Whytea, no za sada će to sve ipak pričekati.

Sam Dillian Whyte je neki dan kritizirao Joshuu i takav izbor protivnika te je rekao kako se tu radi o čistom štićenju Joshue. Smatra da ukoliko bi Joshua još jednom izgubio, njegova karijera bi bila gotova tako da je sad uzeo neki lakši meč. No, Eddie Hearn je dao, u krajnju ruku, zanimljivo objašnjenje zašto su uzeli baš Franklina:

‘‘Imali smo puno boraca u bubnju. Demsey McKean, Otto Wallin, no kriterij je uistinu bio stil. Joshua dolazi iz dva poraza od borca koji se bori iz kontra garda, vjerojatno i najboljeg kontragardaša Oleksandera Usyka. Sad smo željeli nekog tko se bori iz standardnog garda‘‘, rekao je Hearn na YouTube kanalu Matchroom Boxinga.

‘‘Joshuini treneri su to tražili. Nema smisla da se sada borimo sa Wilderom, Whyteom ili Furyjem. Nema smisla da opet uzmemo kontraša. Borba između Jermainea i Whytea nam je puno toga rekla. Znamo da je Franklin svjetska klasa teškaša, to se ne može osporiti. Relevantan je i aktivan, a nakon borbe protiv Whytea, britanski fanovi znaju tko je on‘‘, dodao je Hearn.

Bez obzira na sve to, Franklin nije boksač kojeg su fanovi priželjkivali za bivšeg prvaka. Ukoliko se protiv njega vrati pobjedama, nadamo se kako ćemo ga konačno gledati protiv Wildera, Whytea ili Furyja.

Linker
16. travanj 2024 11:21