K1 i Boks

Eddie Hearn potvrdio da je na pomolu meč između Hrgovića i Joshue: ‘Borba za naslov će uvijek imati prioritet!‘

Filip Hrgović i Eddie Hearn

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
‘Borba protiv Wildera je mnogo veća, ali borba protiv Hrgovića dolazi sa svjetskim naslovom - a to će uvijek imati prioritet‘, istaknuo je čelni čovjek Matchroom Boxinga

Iako je vijest o tome da su Tyson Fury i Oleksandr Usyk ugovorili meč za ujedinjenje pojaseva na prvu sugerirala kako je pred Filipom Hrgovićem novo razdoblje čekanja i agonije, čini se da bi "El Animal", na koncu, u cijeloj priči mogao višestruko profitirati. Jučer je, naime, IBF obavijestio Furyja i Usyka kako će pobjedniku njihove borbe biti naređeno da, bez iznimke, brani pojas protiv Hrgovića kao "mandatory challengera", a ako se odluče na revanš (kao što se i očekuje), onda će najbolji hrvatski teškaš boksati za upražnjenu titulu sa sljedećim dostupnim izazivačem, odnosno Anthonyjem Joshuom. Novonastalu situaciju sada je komentirao i Eddie Hearn.

"Jučerašnje vijesti iz IBF-a svakako mijenjaju stvari", rekao je čelni čovjek Matchrooma u uvodnom dijelu izjave za Boxing Social, pa istaknuo da bi Joshua, umjesto s Deontayem Wilderom, u sljedećem meču doista mogao boksati s Hrgovićem: "Moramo uzeti tu borbu u obzir, vjerujem da će se ona dogoditi. Cilj je postati trostruki svjetski prvak, a ta borba nam nudi takvu mogućnost. Borba s Wilderom je mnogo veća, ali borba protiv Hrgovića dolazi sa svjetskim naslovom - a to će uvijek imati prioritet".

Hearn je još početkom rujna za Boxing King Mediju otkrio kako su se pregovori za meč između Joshue i Wildera zakomplicirali. Uvjeti su bili prethodno dogovoreni s obje strane i djelovalo je kao da je realizacija posla praktično sigurna, no kamen spoticanja, prema riječima britanskog promotora, predstavljaju saudijski organizatori (tvrtka Skill Challenge Entertainment) koji su usporili proces do te mjere da je borba između Joshue i Wildera pod znakom upitnika. Istom prilikom, Hearn je istaknuo kako bi se "AJ" u slučaju da se pregovori za meč s Wilderom ne zaključe na željeni način, mogao boriti upravo s Hrgovićem.

S obzirom na novonastale okolnosti, čini se kako smo sada još korak, pa i dva, bliže tome da se okršaj Hrgovića i Joshue, kojeg su mnogi zazivali i ranije, doista i dogodi. Gotovo je sigurno da će Fury i Usyk, nakon prvog meča, pristupiti i revanšu, a onda bi Hrgović i Joshua mogli boksati za IBF-ovu upražnjenu titulu. Vrijeme će, dakako, pokazati kako će se cijela situacija rasplesti, no navedeni scenarij zvuči izuzetno povoljno za našeg teškaša.

Linker
01. svibanj 2024 20:54