K1 i Boks

Errol Spence Jr. o izvoru motivacije: ‘Nekoć dok sam bio mlađi, zanimale su me ‘P4P‘ ljestvice‘

Errol Spence Jr.

 Michael Owens/Getty images/Profimedia
Neporaženi boksač i svjetski prvak u velter kategoriji promijenio je izvor motivacije

Errol Spence Jr. (28-0, 22 KO) po mnogima je trenutno jedan od najboljih boksača na svijetu i to uključujući sve težinske kategorije. Potvrda tome su i neke od najrelevantnijih ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvica na kojima ovaj boksač velter kategorije jako visoko kotira.

‘‘The Ring‘‘ i ESPN svrstavaju Spencea na četvrto mjesto ‘‘P4P‘‘ ljestvice, a iza njega su boksači poput Canela Alvareza, Dmitryja Bivola, Devina Haneyja, Tysona Furyja itd.

Dodatan iskorak na ovim ljestvicama Spence bi mogao napraviti 29. srpnja (sedmi mjesec) ove godine. Neporaženi američki boksač obračunat će se s Terenceom Crawfordom (39-0, 30 KO). Pobjednik tog meča ujedinit će sve titule svjetskog prvaka u velter kategoriji, jer Crawford drži WBO pojas koji Spenceu nedostaje.

Crawford je prema ‘‘The Ringu‘‘ trećeplasirani boksač svijeta na ‘‘P4P‘‘ ljestvici, dok ga ESPN drži na prvoj poziciji. Spence bi pobjedom u tom meču trebao dodatno skočiti u poretku, ali Errol je u obraćanju za medije pojasnio kako ga ‘‘P4P‘‘ ljestvice ne zanimaju pretjerano.

‘‘‘P4P‘ ljestvice nekoć su mi puno više značile dok sam bio mađi, ali sada me zanima ostavština i mečevi koji grade ostavštinu. Također, cilj je doći i do ogromne isplate. Viđamo mnoge boksače koji su u Kući slavnih, a 99 posto njih bankrotira prije nego što umru ili su bankrotirali još i prije ulaska u Kuću slavnih. Puno pažnje posvećujem financijskoj pismenosti. Želim mirno otići u mirovinu, brinuti o djeci i želim biti sposoban raditi stvari koje sam mogao raditi i tijekom boksačke karijere.‘‘, objasnio je Errol Spence.

Nerijetko viđamo ovakve slučajeve među borcima. Na počecima svojih karijera, ‘‘P4P‘‘ ljestvice i svjetske titule najveća su im motivacija, ali kako vrijeme odmiče i kako se kraj karijere bliži, poznati borci više se fokusiraju na novac. Svjesni su da karijere brzo dolaze kraju i žele se što više osigurati prije okončanja svojih karijera. Nitko im ne može zamjeriti na tome.

Linker
24. travanj 2024 04:18