K1 i Boks

Filip Hrgović nije impresioniran prvakom Usykom: ‘Protiv Duboisa nisam vidio ništa posebno kod njega‘

Filip Hrgović

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Lijepo je vidjeti samopouzdanog Hrgovića koji želi napasti trenutno najboljeg teškaša na svijetu

Sve je izgledniji scenarij u kojemu ćemo gledati našeg najboljeg boksača Filipa Hrgovića kako napada svjetsku titulu. S druge strane ringa bi mu trebao stajati Oleksandr Usyk jer je Filip obavezni izazivač prema IBF-u, no valja prije svega pričekati da se meč službeno potvrdi jer smo svjesni da se svašta događa u boksačkom vrhu.

Neki je dan Filip rekao kako od borbe s Usykom neće odustati ni za 100 milijuna dolara jer želi konačno dobiti svoj zasluženi napad na titulu, a u posljednjem intervjuu za Seconds Out je rekao kako nije impresioniran Usykom:

‘‘Nisam impresioniran Usykom, nisam impresioniran s nikim. Naravno, on je dobar borac, ali i ja sam. U boksu sam već 17 godina, boksao sam s olimpijskim prvacima, europskim i svjetskim prvacima, imam dugu karijeru u kojoj sam sparirao sa svima i imam osjećaj da mogu pobijediti svakoga. S dobrim kampom i fokusom, mogu svakoga pobijediti‘‘, rekao je Filip.

‘‘U borbi s Duboisom je radio ono što i inače radi. Dobar je borac s dobrim tempom, puno baca i dobro se kreće. Ne vidim ništa specijalno tu. Dubois je imao neke dobre trenutke i kontre, samo je trebao bacati više i biti agresivniji. Ja mislim da imam tu izdržljivost, brzinu te mogu bacati više i pružiti mu više nevolja nego Dubois‘‘, dodao je.

Lijepo je vidjeti samopouzdanog Hrgovića koji želi napasti trenutno najboljeg teškaša na svijetu. On i njegov menadžment su najavili da će ustrajati da se ova borba organizira, a svi navijamo da se to konačno i ostvari.

Linker
03. svibanj 2024 05:16