K1 i Boks

Filip Hrgović prognozirao revanš između Zhanga i Joycea: ‘On gubi samo ako je van forme‘

Filip Hrgović

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Najbolji hrvatski teškaš je opširno izanalizirao meč između svog starog rivala Zhanga i visoko favoriziranog Joycea

U četvrtom mjesecu ove godine Zhilei Zhang je još jednom šokirao svijet porazivši visoko favoriziranog Joea Joycea. Nanio mu je toliko štete da mu se oko u potpunosti zatvorilo te apsolutno ništa nije vidio, što je suca natjeralo da borbu prekine i pobjedu dodijeli kineskom teškašu.

Sada je Joyce aktivirao klauzulu o revanšu, tako da ćemo ovu dvojicu teškaša ponovno gledati u ringu. Svoju prognozu za ovaj veliki revanš je dao i naš Filip Hrgović koji jako dobro poznaje Zhanga jer ga je pobijedio u osmom mjesecu prošle godine.

‘‘Mislio sam da će mu Zhang zadati probleme i u prvom meču, naravno. Bio sam čak malo i iznenađen jer je prihvatio tu borbu jer je bio obavezni izazivač. Zhang je kontraš, brži je, ali mislio sam da će Joyceova kondicija i ritam biti faktor koji će ga zaustaviti u kasnijim rundama. Ali Zhang ga je pogodio toliko puta, napravio je toliko štete da se Joyce nije mogao oporaviti‘‘, rekao je Filip.

‘‘Ovaj revanš će biti puno teži za Joycea jer kada pogledate prvi meč, jednostavno ne vidite način na koji će ga pobijediti. Spor je, ne miče glavu, prima puno udaraca. Zhang je iz kontra garda neutralizirao njegov direkt, a to je njegovo najjače oružje. Protiv kontraša nije tako opasan. Bit će jako težak zadatak Joyceu pobijediti ga. Jedini način je da Zhang dođe van forme. Činjenica je da se Zhang umori nakon šest ili sedam rundi, te ako se opusti i dođe van forme, tada ga Joyce može pobijediti. No, kažem, Zhang je brži i precizniji udarač i bit će jako težak zadatak za Joycea‘‘, zaključio je Filip.

Linker
28. travanj 2024 16:08