K1 i Boks

Floyd objasnio zašto je meč potrajao osam rundi: ‘Bilo bi drugačije da se Logan htio boriti‘

Floyd Mayweather Jr.
 CHANDAN KHANNA/AFP
Mnogi su ostali iznenađeni time što je ekshibicijski meč potrajao svih osam rundi

Floyd Mayweather i Logan Paul odradili su punih osam rundi meča koji nije imao bodovne suce pa je tako isti i ostao bez pobjednika. Naravno, oba boksača smatraju da bi u slučaju bodovanja pobjeda otišla njima, dok je javnost iznenađena time što Floyd nije završio popularnog YouTubera.

Ako poslušamo ono što je Floyd rekao nakon meča, čini se da je razlika u visini, kao i činjenica da je Paul u ringu imao dvadesetak kilograma više od njega, bila bitan faktor. No, još bitnijim smatra to što Paul nije bio spreman napasti ga. Znajući Floydov stil boksa, to bi mu svakako išlo u prilog, a on je isto tako uvjeren da bi u tom slučaju meč završio.

"Da se on odlučio više boriti, da je pokušao barem, mislim da borba ne bi potrajala punih osam rundi. Bio je čudan. Ja sam morao pritiskati i tražiti akciju. Ja, toliko manji od njega, ne bih trebao biti sposoban napadati nekoga velikog poput njega. No, gurao sam naprijed. On bi uputio jedan ili dva udarca, a nakon toga me hvatao. Nekad bi bilo i tri. Nije bilo puno toga što sam mogao napraviti. Mogli ste vidjeti kako ide nogama na konopce, kako je umoran. Moram priznati da zna hvatati, u tome je jako dobar", prokomentirao je Floyd medijima ono što se dogodilo.

Naravno, komentari po internetu u velikom broju odlaze prema mišljenju da je Floyd mogao odraditi meč kako on želi i isto tako ga napraviti onakvim kako mu odgovara. Ukratko, da bi vjerojatno završio Paula da se odlučio na to.

Ipak, glavno mu je bilo samom sebi, ali i svima drugima dokazati nešto drugo, što nema veze s prezentacijom u ringu, a što je njemu uvijek bilo jednako važno.

"Kao što sam već rekao, dugo sam u ovom sportu i dokazao sam ljudima kako sam i dalje, s 44 godine, sposoban rasprodati 30 tisuća ulaznica i ostvariti lude brojke kojima smo srušili Showtimeov server za naplatu prijenosa. Blagoslovljen sam onime što imam", zaključio je Floyd, naravno još jednom iskoristivši priliku za veličanje samog sebe. To mu je uvijek išlo jednako dobro kao i sam boks, u kojem je neupitno jedan od najboljih ikad.

Linker
19. travanj 2024 12:36