K1 i Boks

Logan Paul prozvao Mikea Tysona: ‘Ne možete mi reći da ga ne mogu pobijediti‘

Logan Paul
 Screenshot (youtube, Impaulsive)
Braća Paul ne planiraju stati sa boksačkim karijerama. Lista potencijalnih protivnika sve je dulja

Logan Paul nastupio je prije dva tjedna u egzibicijskom boksačkom meču protiv Floyda Mayweathera. Iako osjetno veći i 16 kilograma teži od ponajboljeg boksača u povijesti, Logan Paul je očekivano bio veliki autsajder. Ipak, momak koji je slavu stekao na Youtubeu dobro je koristio svoju fizičku snagu i razliku u težini te je izgurao do sudačke odluke. Ostaje dojam kako Floyd Mayweather nije niti blizu svojim najboljim danima niti je dao sve od sebe, no kako god, uspjeh starijeg brata Paula donekle je vrijedan hvale.

26-godišnjak je dobio ogromnu dozu samopouzdanja nakon tog meča te je sada odlučio prozvati boksača protiv kojeg neće imati ogromnu prednost u kilaži. Legendarni Mike Tyson idući je na listi želja ambicioznog youtubera, a Logan je poprilična optimističan po pitanju svojih šansi u toj borbi.

''Moj odvjetnik mi je spomenuo tu borbu, no rekao mi je: 'nema šanse, Tyson će ti otkinuti glavu, nemaš nikakve šanse'., ispričao je Paul u najnovijoj epizodi svog ''Impaulsive'' podcasta te nastavio:

''Rekao sam odvjetniku: 'Čovjeće, doslovno sam prošao kroz sve ovo (borbu protiv Floyda), ne možeš me uvjeriti da ne mogu pobijediti Mikea Tysona.' On je tako star''

''Iron Mike'' 29 godina je stariji od Logana i youtuber je u pravu kada kaže da je Tyson star. Međutim, Tyson se krajem studenog prošle godine borio također u egzibicijskoj borbi, a protivnik mu je bio Roy Jones Jr. Nekoć najopakiji čovjek na planeti oduševio je povratkom u fizičku formu, a na vaganju prije borbe pojavio se s točno 100 kilograma tjelesne težine. Borba protiv Jonesa završila je neriješenim ishodom, no ''Compubox'', boksački sustav za računanje udaraca pokazao je kako je Tyson pogodio 30 udaraca više nego njegov protivnik (67-37). Ogromna je razlika u kvaliteti između Logana Paula i Mikea Tysona, neovisno o Tysonovim godinama. Ako uzmemo u obzir da Logan neće imati prednost niti u fizikalijama, sve vodi ka tome da mu se loše piše. Jedini upitnik je koliko bi ta borba zapravo bila ozbiljna te s kakvim bi namjerama ''Iron Mike'' pristupio jednoj takvoj egzibiciji.

Linker
25. travanj 2024 05:38