K1 i Boks

Francis Ngannou upozorio Tysona Furyja: ‘Bolje ti je da plešeš u ringu, inače ideš na spavanje!‘

Francis Ngannou

 AARON LITZ/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Aaron Litz/zuma Press/profimedia
Začudio se kako Eddie Hearn zna sve detalje meča

Bivši UFC prvak u teškoj kategoriji Francis Ngannou demantirao je neke od tvrdnji koje je iznio promotor Eddie Hearn. Prošli tjedan službeno je objavljeno da će se Ngannou boriti protiv WBC prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja u "crossover" boksačkom meču 28. listopada (deseti mjesec) u Saudijskoj Arabiji.

U intervjuu od prije nekoliko tjedana, Hearn je tvrdio da će ova borba biti ekshibicijski okršaj bez dopuštenih nokdauna, što je Kamerunac demantirao.

Ngannou nema pojma odakle je Hearn dobio svoje informacije, ali borba s Furyjem bit će boksački meč sa sucima koji će ocjenjivati ​​runde, a i dopuštena je realna tuča, to jest bez pardona mogu nokautirati jedan drugog.

"Kako je Eddie Hearn znao za ovo da zna i iznese sve detalje? Ne sjećam se da je bio za stolom i razgovarao o ovoj borbi. Ono što mogu reći je da on ne zna ništa o tome", rekao je Ngannou za The MMA Hour.

"Sve što on zna je ono što je on čuo je od drugih ljudi. Mislim, to je jasno. On ne zna ništa jer je ovo prava borba. Događa se, to će biti borba. Jedina razlika je u tome da pojas nije na kocki, ali to je prava borba koja ide u naš boksački omjer pobjeda i poraza."

Furyjev rekord neporaženosti bit će na kocki, ali WBC naslov teške kategorije neće.

"To je još jedna rasprava u WBC-u. Kako bi se ova borba dogodila, da smo htjeli učiniti sve da se borimo za pojas bilo bi uključeno mnogo strana i ova borba se ne bi dogodila. Stoga smo ovu borbu morali brzo obaviti i to na ovakav način. Moj san je uvijek bio boksati, pogotovo protiv najboljih na svijetu. Ovo je moja prilika da ostvarim taj san i učvrstim svoju poziciju najjačeg čovjeka na planeti", rekao je, a zatim poslao poruku Furyju:

"Sve što ću reći Tysonu jest da mu je bolje da pleše u tom ringu jer ako ga dotaknem, zaspat će. Radi ovako kako sam ti rekao, inače si nokautiran!", zaključio je.

Linker
13. svibanj 2024 14:25