K1 i Boks

Francis Ngannou zaprijetio Furyju: ‘On je dobar u ustajanju, ali prije toga će završiti na podu‘

Francis Ngannou 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Točno dva mjeseca su ostala do ovog meča, tako da imaju dovoljno vremena za pripreme

Težak će posao imati bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji, Francis Ngannou, u svom boksačkom debiju. Tyson Fury bit će njegov protivnik, te iako WBC pojas neće biti u igri, Fury se sigurno neće doći igrati i riskirati poraz koji bi mu napravio ogromnu štetu kako za karijeru, tako i za reputaciju.

Međutim, Ngannou se sprema punom parom i želi šokirati svijet. U kamp je doveo i legendarnog Mikea Tysona koji bi mu u tome trebao pomoći, no vidjet ćemo je li imao ikakvog utjecaja. Ngannou je jučer zaprijetio Furyju da će završiti na podu, a rekao je i kako je jako dobro spreman:

‘‘Fury je jako dobar u ustajanju nazad na noge. Svi ćemo saznati koliko ja zapravo dobar, ali prije toga će završiti na podu. Ja sam super spreman i jako samo uzbuđen oko ove borbe. Još se pripremamo. Do borbe je ostalo točno devet tjedana, a to je i više nego dovoljno vremena da istreniramo ruke da budu brze i snažne. Šokirat ćemo svijet‘‘, rekao je Ngannou za TMZ.

Ukoliko Francis to uistinu uspije napraviti Furyju, nedvojbeno ga čeka velika boksačka budućnost. Međutim, jako puno fanova mu ne daje nikakve šanse protiv Furyja jer se radi o potpuno drugom sportu od onog u kojemu se do sada natjecao, no ne treba toliko podcijeniti ni njegovu udaračku snagu.

Točno dva mjeseca su ostala do ovog meča, tako da imaju dovoljno vremena za pripreme. Tada ćemo konačno saznati odgovor na veliko pitanje, a to je je li Francis uistinu kvalitetan za profesionalni boks.

Linker
11. svibanj 2024 03:22