K1 i Boks

UFC-ov veteran o meču Furyja i Ngannoua: ‘To je kao da vas pogodi nuklearna bomba, no može li vas pogoditi?‘

Francis Ngannou

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Usporedio je jačinu udarca s Wilderovom snagom

Francis Ngannou možda posjeduje najveću moć nokauta u povijesti teške kategorije, a pokušat će to dobro iskoristiti kada se u listopadu suoči s Tysonom Furyjem u boksačkom meču. Predsjednik UFC-a Dana White jednom je usporedio Ngannouovu nevjerojatnu moć s udarcem Ford Escorta pri najvećoj brzini. Bivši protivnici poput Alistaira Overeema, Stipe Miočića i Jairzinha Rozenstruika vjerojatno bi potvrdili učinak poput malja od Ngannouovih udaraca, što će on nastojati pretočiti u svoj boksački debi.

Fury se tijekom svoje karijere suočio s brojnim nokauterima, uključujući tri borbe protiv Deontaya Wildera, koji je nedvojbeno najjači udarač u teškoj kategoriji. Unatoč tome, UFC-ov velteraš Matt Brown tvrdi da bi Ngannou zapravo mogao generirati čak i više snage od Wildera, ali to još uvijek ne znači da će doista i uspjeti nokautirati nekog poput Furyja.

"Da budem iskren, priklonio bih se Francisu samo zbog njegove građe. Deontay je očito stvoren za udaranje, ali on je puno duži. Francis je puno mišićaviji. Kladim se na ljestvici snage, Francis vjerojatno udara jače. Kada dođete na kraj jednog od Deontayevih dugih, teških, ravnih pravaca, je li toliko teže da neće nekoga nokautirati? To je kao nuklearna bomba protiv je**ne atomske bombe, sve te ubije, ali očito moraš i pogoditi taj udarac. Sjajno funkcionira protiv stvarno tehničkih tipova sve dok ne dosegnu razinu Tysona Furyja. Da, to odlično funkcionira, ali nema vam puno koristi kada imate tipa poput njega koji se može kretati kako god želi."

Ako Wilder nije mogao srušiti Furyja jednim udarcem, Brownu je teško povjerovati da bi to mogao učiniti i Ngannou - ili bilo tko drugi što se toga tiče - ali događale su se čudnije stvari.

"Rekli bismo istu stvar za Deontaya Wildera - da može pogoditi taj jedan udarac. Pa, on je pogodio taj jedan udarac i Tyson se je**no vratio. Može li Francis pogoditi taj jedan udarac? Bolje da udari jače nego Deontay Wilder", zaključio je.

Linker
20. travanj 2024 16:51