K1 i Boks

Frank Sanchez demonstrirao kubansku moć protiv Carlosa Negrona te potvrdio da pretendira na sami vrh

 Carlos Negron  

 ANGELA WEISS/AFP/Profimedia
Ostavio je jasnu poruku teškoj kategoriji

Kubanski teškaš postaje sve veće ime u svijetu boksa nakon posljednje tri borbe u kojima je pobijedio respektabilna imena. Sinoć je na undercardu priredbe koju su predvodili Deontay Wilder i Robert Helenius upisao još jednu važnu pobjedu, ovoga puta protiv Portorikanca Carlosa Negrona. Iako je izgledalo kako će Sanchez upisati pobjedu odlukom sudaca, to se promijenilo u devetoj rundi.

Sanchez je snažnom desnicom uzdrmao Negrona, a zatim serijama teških udaraca natjerao suca da zaustavi borbu. Da je ozbiljan pretendent za svjetski naslov Sanchez je potvrdio još prošle godine kada se poigrao s velikom boksačkom nadom, opasnim Nigerijcem Efe Ajagbom. Tada je pokucao na velika vrata teške kategorije, a početkom ove godine dominaciju je potvrdio protiv uvijek opasnog Christiana Hammera.

Teška kategorija već desetljećima nije bila ovako kvalitetna, jer osim aktualnih prvaka i sada već bivših prvaka i izazivača teška kategorija ima barem deset boksača koji su na samome pragu da boksaju za naslov. Jedan od njih je i naš Filip Hrgović, koji je nedavno izvukao vrijednu, ali tešku pobjedu protiv Kineza Zhang Zhileija. Tu su također Joe Joyce koji je nedavno pobijedio bivšeg svjetskog prvaka Josepha Parkera, Daniel Dubois koji se okitio pojasom "regularnog" WBA prvaka svijeta. Svoje mjesto u top 10 je izborio i veteran Derek Chisora pobjedom nad Pulevom, a tu je i Martin Bakole koji je sve iznenadio ugasivši francuski hype u vidu Tonyja Yoke.

Teško da će Sanchez boksati s jednim od navedenih jer nitko ne želi ispustiti svoju teško zarađenu poziciju mogućeg izazivača, tako da puno je izglednije da ga vidimo protiv jednog od bivših izazivača kao što je možda Luis Ortiz ili Joseph Parker. Hrgoviću bi isto dobro došao jedan ovakav ispit prije nego dobije priliku boksati za titulu.

Linker
23. travanj 2024 23:53