K1 i Boks

Fury je proučavao obvezne izazivače među kojima je i Hrgović: ‘Mislim da je Joyce drugi teškaš svijeta‘

Joe Joyce i Tyson Fury

 Screenshot (youtube, Sky Sports Boxing; Bt Sport Boxing)
‘‘Gypsy King‘‘ gaji velik respekt prema Joyceu koji je proteklog vikenda nokautirao Josepha Parkera

Ako ste se pitali koga će Fury prozvati sljedećeg nakon što je proteklih mjeseci prozivao Anthonyja Joshuu, Oleksandra Usyka, Dereka Chisoru i nakon što je najavio potencijalni meč protiv Mahmouda Charra, sada ćete dobiti odgovor.

‘‘Imao sam sjajan dan gledajući boks i velike boksačke mečeve te proučavajući sve teškaše. Moram reći da je veliki Joe Joyce trenutno drugi najbolji teškaš na svijetu, odmah iza mene. A na njegov najbolji dan, u zadanom trenutku, tko zna može li me pobijediti ili ne? Mislim da ćemo morati saznati jednog dana. Gledao sam sve ove potencijale koji su obvezni izazivači za svjetske titule poput Zhanga, Hrgovića i svih ostalih. Promijenio sam mišljenje i mislim da je Joe Joyce drugi teškaš svijeta. Moguće da je i broj jedan, tko zna? Jednog dana ćemo vidjeti tko je bolji od nas dvojice. U ovom trenu ja diktiram pravila, jer ja sam svjetski prvak, a on nije. Međutim, on dolazi po sve nas. Idemo veliki Joe!‘‘, rekao je Fury u videu koji je jučer tijekom dana objavio na Instagramu i svom Twitter profilu.

Čini se kako ‘‘Gypsy King‘‘ uistinu cijeni Joea Joycea i on je novo ime na listi boksača s kojima bi se Fury rado obračunao. Još uoči meča Josepha Parkera i Tysona Furyja, ‘‘Gypsy King‘‘ je u najavi BT Sporta isticao kako je to meč za ‘‘najsimpatičnijeg teškaša‘‘ i nije bio siguran tko će pobijediti. Favorizirao je svog prijatelja i timskog kolegu Josepha Parkera, ali Joyce ga je nokautirao u 11. rundi.

Ako se Joycea pita, naravno da je i on zainteresiran za meč s Furyjem, kao i sa svim ostalim teškašima iz samog vrha. U razgovoru za Sky Sports, ‘‘Juggernaut‘‘ je naveo imena s kojima bi rado boksao, a na pitanje s kime se najviše želi boriti u sljedećem nastupu, privremeni WBO prvak rekao je:

‘‘Vjerojatno s Usykom, jer to bi bilo za svjetsku titulu, a zatim protiv Furyja, AJ-a ili Wildera. Puno je imena u igri, Dillian Whyte također bi bio dobar protivnik. Trenutno samo želim osigurati svjetsku titulu, a nakon toga osvojiti još pojaseva ili nastupati u velikim mečevima. Ovo je bio sjajan meč (protiv Parkera) koji me gurnuo na višu razinu. Ako se Usyk ne želi boriti sa mnom, onda mora napustiti tron i ja ću biti imenovan prvakom.‘‘, rekao je Joyce u razgovoru za Sky Sports koji možete pogledati pri dnu teksta.

Teška kategorija postala je vrlo zanimljiva i podosta je potencijalno zanimljivih mečeva koje nismo dosad imali prilike gledati. Osim Furyja, Usyka, Joshue i Joycea, tu su i Andy Ruiz, Deontay Wilder i Dillian Whyte također. Osim tih već renomiranih imena, iz prikrajka stižu i nova lica poput Filipa Hrgovića, Franka Sancheza, Martina Bakolea, Otta Wallina itd. Bilo bi pomalo apsurdno da se Fury u takvoj situaciji bori protiv Mahmouda Charra.

Linker
08. svibanj 2024 02:24