K1 i Boks

Frank Warren nezadovoljan je presudom: ‘To je bio nizak udarac, žalit ćemo se na ovakvu odluku‘

Daniel Dubois vs. Oleksandr Usyk 

 Foto Olimpik/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Morat će se Dubois i njegov tim pomiriti s ovim porazom, a što prije to učine, bit će im lakše krenuti dalje sa životom

Dugo se govorilo o tom spornom udarcu kojeg je Daniel Dubois uputio Oleksanderu Usyku u njihovom meču ovoga ljeta, a je li to bio nizak udarac ili ne je nakon toga dosta dugo bio predmet rasprave. Ustao je Usyk nakon toga i kasnije nokautirao Duboisa, no pobjeda je definitivno bila u sjeni tog događaja.

Odmah nakon meča je Duboisov promotor Frank Warren najavio da će uložiti žalbu na tu situaciju, što je i učinio nedugo nakon meča. Neki dan je došla i konačna presuda u kojoj im je žalba odbijena uz objašnjenje da udarac nije bio legalan. Frank Warren je razočaran takvim ishodom.

‘‘Razočaran sam što nisu ni razmotrili našu žalbu. Nisu ni dali nikakvo objašnjenje zašto je to tako. Mi smo se žalili na suca, i kako sam rekao već puno puta, zato što nije dao jasne upute borcima. Osim toga, dao je i previše vremena, što je oko četiri minute da Usyk odmori čak i kada je ovaj htio nastaviti jer nije bio nizak udarac. Žalit ćemo se na ovu odluku‘‘, rekao je Warren za BoxingSocial.

Mogu se žaliti koliko god hoće, no odluka se promijeniti neće. Mnogi su Usyka okrivljavali za dizanje hlačica iznad pupka, a činjenica je da to danas radi većina boksača.

Morat će se Dubois i njegov tim pomiriti s ovim porazom, a što prije to učine, bit će im lakše krenuti dalje sa životom. Dubois je mlad boksač i budućnost je ispred njega, tako da je njegovom timu pametnije da pažnju posveti treningu, a ne ovakvim igricama.

Linker
26. travanj 2024 17:40