K1 i Boks

Frank Warren otkrio najveću slabost Oleksandra Usyka: ‘To je njegova Ahilova peta‘

Oleksandr Usyk

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Poznati engleski promotor ukazao je na slabosti ukrajinskog prvaka, ali i na slabosti Tysona Furyja.

Frank Warren, engleski boksački promotor Queensberry Promotionsa, tvrdi da bi Tyson Fury bio mudar ako bi ciljao na ono što smatra najvećom slabosti Oleksandra Usyka.

Prvi put u više od dva desetljeća, neosporni kralj teške kategorije bit će okrunjen u Rijadu sljedećeg mjeseca.

Usyk i Fury prvotno su trebali imati obračun u veljači prije nego što je ‘Kralj Cigana‘ zadobio ozbiljnu posjekotinu na sparingu, što je dovelo do toga da se borba premjesti na 18. svibnja.

Kao dio dogovora za ponovno zakazivanje borbe, Turki Alalshikh otkrio je da su se oba borca složila da će izgubiti deset milijuna dolara ako budu prisiljeni odustati od meča.

Pred dugo očekivanim sukobom, Warren je istaknuo da je identificirao slabost ukrajinskog prvaka teške kategorije i vjeruje da će Fury tu slabost iskoristiti.

‘‘Jedna stvar je kod Tysona sigurna, ako osjeti ili primijeti bilo kakvu slabost, on je najveći majstor iskorištavanja toga i zato će to biti tako uzbudljiva borba.‘‘, rekao je Warren za Sky Sports.

‘‘S druge strane, Usyk možda osjeća da nakon borbe s Ngannouom postoje neke stvari koje može iskoristiti i siguran sam da hoće.‘‘

‘‘Njegova Ahilova peta, i iznenađen sam što tzv. stručnjaci to nisu primijetili, uvijek je bio njegov trup, udarci u tijelo. Daniel Dubois je za to bio treniran, da iskoristi to i skoro mu je uspjelo.‘‘

U kolovozu je Usyk stavio svoje naslove u teškoj kategoriji na kocku protiv britanskog talenta Duboisa pred boksačkom publikom u Wroclawu, u Poljskoj. Tijekom većeg dijela borbe, Ukrajinac je koristio svoje izvanredne tehničke vještine kako bi stvorio značajnu prednost u očima sudaca prije nego što je postigao pobjedu prekidom u devetoj rundi. Međutim, pobjeda je bila obilježena kontroverzom nakon što je Dubois poslao 37-godišnjeg prvaka na pod u petoj rundi udarcem u tijelo kojeg je sudac procijenio niskim.

Warren je dodao da će Usyk vjerojatno ciljati na Furyjevu slabost tako što će pokušati ponovno otvoriti posjekotinu iznad njegovog desnog oka koja je uzrokovala odgodu borbe.

‘‘Pa, ja bih. Naravno da će pokušati otvoriti tu ranu.‘‘, nastavio je. ‘‘Imao je goru ranu protiv Otto Wallina. Tyson je imao strašnu ranu u toj borbi i uvjerljivo je pobijedio s teškom posjekotinom, stvarno teškom. Ima plan A, plan B i plan C, a što je još važnije, ima veliko srce.‘‘, zaključio je poznati promotor.

Linker
16. travanj 2024 14:29