K1 i Boks

Mahmoud Charr optužuje Furyja: ‘Isti si kao Joshua! Govoriš da želiš meč, a sada me izbjegavaš‘

Mahmoud Charr

 Instagram (mahmoud Charr)
Iskusni 37-godišnji teškaš silno želi meč protiv nekog od elitnih teškaša

Gotovo da nema boksačkog fana koji nije ostao iznenađen, ali i razočaran kad se pojavila informacija da bi Tyson Fury 3. prosinca (12. mjesec) mogao boksati protiv Mahmouda Charra (33-4-0).

‘‘Radujem se boriti protiv čovjeka koji se želi boriti, a u njemu ima vatre i želje. Borio se protiv najboljih i sada je ponovno spreman uskočiti. Dođi vamo Charr!‘‘, pisalo je u jednoj od Furyjevih objava na Instagramu prije otprilike tjedan dana.

37-godišnji njemačko-sirijski boksač trenutno nije niti blizu samog vrha teške kategorije. Prema Boxrecu trenutno je 61. u poretku svjetskih teškaša, a čak niti u svojim najboljim danima, Charr nije pripadao elitnoj skupini teškaša. 2012. godine boksao je za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka, ali VItalij Kličko nokautirao ga je već u četvrtoj rundi. Imao je Charr i problema s dopingiranjem u svojoj karijeri, a kad se sve zbroji i oduzme, gotovo pa je nemoguće pronaći smisao u meču između njega i Furyja.

‘‘Gypsy King‘‘ pokušavao je ugovoriti meč protiv Anthonyja Joshue, ali prema Furyjevim navodima, Joshua je odbio potpisati ugovor i Fury se okrenuo drugim opcijama. Tu je isplivao Charr koji se Furyju ponudio za protivnika, ali čini se da se i Fury predomislio po tom pitanju. Naime, Charr je u svom kratkom obraćanju preko videozapisa optužio Furyja da sada izbjegava meč protiv njega.

‘‘Fury, ti si isto sranje kao i Anthony Joshua. Muškarac je muškarac. Kad kažeš da je Joshua otpisan, onda ga i otpiši. Svima govoriš da se želiš boriti protiv mene, a sada me izbjegavaš.‘‘, poručio je Charr.

Inače, Charr je prije nekoliko dana otkrio kako je potpisao ugovore za meč s trojicom različitih teškaša. Tyson Fury, Daniel Dubois i Joe Joyce boksači su s kojima je Charr spreman boksati, ali preferira obračun s Furyjem koji je WBC-ov svjetski prvak.

Teško će itko od navedene trojice pristati na meč protiv Charra, jer radi se o borbi kojom ne dobivaju apsolutno ništa, a potencijalno puno gube. Joyce cilja na sam vrh i želi se boriti protiv najboljih, a Daniel Dubois kao nositelj WBA (Regular) titule također kotira puno bolje od Charra i otvaraju mu se prilike za veće borbe.

Još je najizglednije da upravo Fury prihvati meč protiv Charra, jer Tyson Fury nekako je najskloniji donositi odluke kojima mnoge nisu jasne. U svakom slučaju, Charr je spreman za bilo koga, ali pravo je pitanje koliko zapravo može pružiti u ringu.

Linker
18. travanj 2024 11:25