UFC

Mike Tyson ne može vjerovati koliko malo Ngannou zarađuje: ‘Toliko bi koštale moje pripreme‘

Mike Tyson

 Screenshot (youtube, Hotboxin‘ With Mike Tyson)
Jedan od najvećih boksača ikad kritizirao je UFC zbog siromašnih honorara

Francis Ngannou puno je bure podigao uoči, ali i nakon posljednjeg nastupa u kojem je porazio Ciryla Ganea. Prvak UFC-ove teške kategorije odbija potpisati novi ugovor s promocijom i čak je spreman čekati do početka iduće godine kada mu ističe postojeći ugovor.

Ngannou ne mora odraditi niti jedan nastup, a s obzirom na oporavak od teške ozljede koljena, izgledno je da niti neće. Ukoliko promocija ne udovolji njegovim željama, lako je moguće da najbolji teškaš svijeta jednostavno napusti najbolju svjetsku MMA promociju i pronađe novog poslodavca.

Velik bi to udarac bio za UFC, ali i Ngannouova ostavština potencijalno bi pretrpila udarac, jer bi na vrhuncu karijere napustio organizaciju koja okuplja najbolje borce na svijetu.

Neki od glavnih zahtjeva Kamerunca leže u tome da inzistira na većoj slobodi i želi opciju kojom mu se dopušta odrađivanje boksačkog meča. Promocija nije naročito voljna udovoljiti takvim željama, ali obje strane ipak se nadaju dogovoru. Naravno da i novac donekle igra ulogu, a Ngannou prema postojećem ugovoru zarađuje 600 tisuća dolara po meču. U taj iznos nisu uključeni bonusi, sponzorski honorari te dodatni novci koje dobiva nastupom na PPV priredbi.

Koliko je Ngannou dodatno zaradio, teško je reći, ali u usporedbi s najboljim boksačima svijeta, radi se o mizernim brojkama. Tijekom nedavno snimljene epizode Hotboxin' with Mike Tyson podcasta, Israel Adesanya i legendarni Tyson osvrnuli su se na temu Ngannoua, kao i na novac koji ''Predator'' zarađuje,

''Poštovanje za mog momka, mog velikog brata Francisa. Razvalio je ulazna vrata i rekao: 'Gledajte, ovako stoje stvari. Ovoliko me plaćaju, a ja sam to što jesam. Sve im je objasnio'. Mike, zamisli da na vrhuncu svoje karijere, boriš se i zarađuješ cifru koja je ekvivalentna njegovih 600 tisuća dolara po borbi. To bi bilo grozno.'', izjavio je Adesanya, a Tyson se nadovezao.

''Slušaj, toliko bi iznosili troškovi mog treninga. Toliko koštaju moje pripreme.'', objasnio je Mike.

Adesanya je nedavno objavio kako je potpisao novi ugovor s UFC-om, a njegovi zastupnici (Paradigm Sports management) tvrde kako se radi o drugom najboljem ugovoru u promociji. Prvi je naravno onaj Conora McGregora, kojeg inače zastupa ista menadžerska kuća. Unatoč dobrom ugovoru koji je dočekao Adesanyu, prvak srednje kategorije odlučio je stati na stranu svog prijatelja i kolege borca, a kad bi ostali borci slijedili taj primjer, možda bi došlo do određenih promjena.

Pomalo je ipak žalosno da najbolji MMA borci zarađuju cifru koju bi Mike Tyson uložio u svoje pripreme. A nemojmo smetnuti s uma kako i MMA borci zasigurno puno troše na sav proces priprema, prehrane i svega ostalog što nosi život jednog profesionalnog sportaša na najvišoj mogućoj razini.

Linker
26. travanj 2024 23:33