K1 i Boks

Fury odabrao protivnika nakon što je Joshua otpao: ‘On se borio protiv najboljih i sada opet uskače‘

Tyson Fury

 Instagram (tyson Fury)
‘‘Gypsy King‘‘ mogao bi odraditi meč koji nema naročitog smisla

Pravu sapunicu napravio je Tyson Fury od svoje karijere kroz proteklih par mjeseci. Višestruka umirovljenja i povratci, prozivanje Usyka, Chisore i na koncu Joshue. Svemu smo tome svjedočili posljednjih nekoliko mjeseci.

‘‘Gypsy King‘‘ silno se htio boriti protiv Joshue 3. prosinca (12. mjesec), a iako su iz Joshuinog tima dolazile informacije da će ‘‘AJ‘‘ prihvatiti meč, to se na kraju nije dogodilo, barem ne do roka koji je Fury odredio.

Tyson je inzistirao da Joshua potpiše ugovor do 26.9., a u 17:00h (prema britanskom vremenu) završavao je Joshuin rok za potpisivanje ugovora.

‘‘Službeno je. Dan D je došao i prošao. Prošlo je 17:00 sati a ugovor nije potpisan. Službeno je i gotova priča sa Joshuom. Sada je sam vani na hladnoći sa čoporom vukova. Zaboravite to, on je idiot i kukavica‘‘, poručio je Fury putem društvenih mreža.

Unatoč tome što je meč protiv Joshue otpao, Fury se i dalje nada nastupu, a nametnulo se pitanje tko će biti njegov sljedeći protivnik. Mahmoud Charr, nekoć poznat kao Manuel Charr isplivao je kao glavni favorit za postati sljedećim Furyjevim protivnikom.

Charr se počeo nuditi Furyju za protivnika čim su se pojavile sumnje da Joshua neće potpisati ugovor, a Fury je putem svojih društvenih mreža odgovorio:

‘‘Radujem se boriti protiv čovjeka koji se želi boriti, a u njemu ima vatre i želje. Borio se protiv najboljih i sada je ponovno spreman uskočiti. Dođi vamo Charr!‘‘

Iako nas treba radovati vijest da se Fury nije povukao, rijetko tko će biti naročito uzbuđen zbog meča između Furyja i Charra (33-4-0). Ne želimo omalovažiti Charra, all on je daleko od svojih najboljih dana. 2012. godine Vitalij Kličko nokautirao ga je u četvrtoj rundi dvoboja za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka. Charr je 2017. godine došao do WBA (Regular) titule, ali nakon toga je uslijedila inaktivnost u trajanju tri i pol godine. Padao je Charr i na doping testu u tom periodu, a vratio se sredinom 2021. pobjedom protiv Christophera Lovejoyja. Mahmoud Charr posljednji je nastup odradio u petom mjesecu ove godine, a nokautom u trećoj rundi pobijedio je Nikolu Milačića.

Boxrec Charra trenutno svrstava na 61. mjesto u poretku svjetskih teškaša. 37-godišnji njemačko-sirijski boksač iza sebe ima solidnu karijeru, ali poraze je upisivao kad god bi se susreo s boksačima iz samog vrha. Vitalij Kličko, Alexander Povetkin, Johann Duhaupas i Maris Briedis su ga pobijedili, a svi navedeni osim Duhaupausa do pobjede su došli nokautom.

Teško će netko moći pronaći smisao u ovom meču, a preostaje nam vidjeti hoće li se Fury uistinu boriti protiv Charra ili će ipak pronaći prikladnijeg protivnika. Što se Charrovog imena tiče, Charr je 2019. godine odlučio vratiti svoje rodno ime Mahmoud.

‘‘Manuel je ime koje su mi nadjenuli njemački promotori. Ja ga nisam odabrao, niti sam ga htio. Ja sam Mahmoud, to su ime moji roditelji odabrali za mene. Mahmoud znači miljenik Božji.‘‘, rekao je Charr u jednom od intervjua 2019. godine.

Linker
26. travanj 2024 08:57