K1 i Boks

Furyjev kopromotor otkrio da se pregovara o meču protiv Usyka! Objavio i kada bi se mogao dogoditi

Fury i Usyk

 Screenshot (youtube, Dazn Boxing), Instagram (oleksandr Usyk)
Izgleda da su obje strane zainteresirane

Sljedeći potez Tysona Furyja svima je nepoznanica, a s obzirom na poruke i prozivke koje ovih dana upućuje na razne adrese, moguće da je i njemu. Prvo se nekoliko puta umirovio i iz mirovine vraćao, prozivao Joshuu uz ucjenu da potpiše ugovor do kad mu je zadao, zatim prozivao Charra, da bi nakon svega njegov otac rekao da su Hrgović, Ruiz i Ortiz potencijalni protivnici za Furyja u dvanaestom mjesecu. No, to nije sve jer su se jučer pojavile informacije kako će sljedeći Furyjev protivnik vjerojatno biti Derek Chisora.

Stvorio je Fury buku oko sebe svojim nedavnim potezima, no ono što fanove vjerojatno najviše zanima jest hoće li se i kada dogoditi unifikacijska borba sa Oleksanderom Usykom. Vjerojatno to pitanje ne ovisi isključivo o Furyju i Usyku nego i o promotorima i njihovim financijskim interesima, no Bob Arum, Fruyjev kopromotor je možda dao odgovor na to pitanje:

‘‘Tyson Fury je Tyson Fury. On nije završio pravo nego se bori, tako da postavlja ultimatume koji to zapravo i nisu samo kako bi poslao poruku. Ustanite sa svojih g**ica i učinite nešto‘‘, prenosi BoxingScene.

‘‘Jasno je da se radi o tome. Dakle nikoga ne treba kriviti što se ta borba ne događa, nikog drugog nego Eddieja Hearna‘‘, nastavio je Arum.

Dotaknuo se i pitanja potencijalnog meča Usyka i Furyja:

‘‘Apsolutno, konstantno sam u kontaktu sa Egisom Klimasom, Usykovim menadžerom. U diskusiji smo sa Klimasom tako da je moguće da ćemo meč gledati u zadnjem tjednu drugog mjeseca ili u prvom tjednu trećega‘‘, zaključio je Arum

Linker
19. travanj 2024 20:10