K1 i Boks

(VIDEO) Mauricio Lara nokautirao Wooda te pljunuo Josha Warringtona: ‘Mene zove glupanom, a on je idiot‘

Mauricio Lara  

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Ovo bi moglo biti zagrijavanje za trilogiju

Sinoć smo imali priliku vidjeti jedan dinamičan boksački meč perolake kategorije u kojem je Mauricio Lara osvojio WBA titulu protiv Leigha Wooda nokautom u sedmoj rundi. Iako je Wood vodio na sudačkim karticama sve do prekida,Lara je ipak uspio preokrenuti meč u svoju korist i nokautirati Engleza na domaćem terenu i odnijeti svjetski naslov doma u Meksiko.

Unatoč tome što je Wood uspio preživjeti brojanje od strane suca, te je sudac bio spreman pustiti meč da se nastavi, iz kuta engleskog borca je doletio bijeli ručnik koji je ujedno označio prekid borbe. Možda se Wood i mogao oporaviti, no u njegovom timu su očito odlučili misliti na boksačevo zdravlje te ga ne upuštati u nepotreban rizik.

Ono što je nakon pobjede privuklo Meksikančevu pažnju bio je njegov rival Josh Warrington koji se tada nalazio odmah uz ring. Lara je prekoračio užad te se počeo izderavati na Josha, a uz to je i pljunuo u njegovom smjeru. Kasnije je svoju stranu priče i razloge takvog čina ispričao novinarima.

"Naravno da sam to učinio. On mene naziva glupanom, a on sam je idiot."

Lara i Warrington u prošlosti su se borili već dva puta, on čega je jedanput pobijedu odnio Lara, dok je drugi put meč završio nerješeno nakon slučajnosg sudara glavama u drugoj rundi. Priupitan za mogućnost trilogije protiv Josha Warringtona, Lara je dao do znanja da se želi još jednom naći s njime u ringu.

"Završit ću tu priču tako što ću ga nokautirati i umiroviti ga iz svijeta boksa." - zaključio je Lara.

Linker
20. travanj 2024 03:31