K1 i Boks

Furyjev promotor otkrio tko je po njemu budućnost teške kategorije: ‘Nosit će diviziju na svojim leđima‘

Moses Itauma

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Iako ima tek 18 godina, iza sebe ima 22 profesionalna nastupa i isto toliko pobjeda, a čak je 10 puta slavio nokautom

Nije lako uspjeti u današnjem profesionalnom boksu, pogotovo jer interesi raznih menadžera i promotora određuju cijelu dinamiku sporta. Ipak, bez obzira na to, kvaliteta uvijek nađe svoj put ka vrhu te uz pomoć gore navedenih osoba, ne treba brinuti za nove talente u ovom sportu.

O novim i nadolazećim boksačima je upravo govorio i Furyjev promotor, Frank Warren. Warren za 18-godišnjeg Mosesa Itaumu, mlađahnog boksača koji je već sparirao s Joshuom, Joyceom i Duboisom, kaže da je budućnost teške kategorije u boksu te je uvjeren da će jednoga dana upravo on nositi diviziju na svojim leđima.

‘‘Njega želim vidjeti kako prihvaća sve borbe koje mu se ponude, a ne da ide linijom manjeg otpora i razmišlja kako će biti najmlađi tip koji će osvojiti svjetsku titulu. Želim da na svaku sljedeću borbu gleda kao da se radi o borbi za prvaka svijeta i da kad uđe u ring, ima nastup kao da se uistinu radi o svjetskoj tituli‘‘, rekao je Warren za iFL TV.

‘‘Treba izaći tamo i odraditi svoj posao, upravo je to ono što želim vidjeti od njega u svakoj borbi. Želim da cijeli svijet vidi ono što mi vidimo u njemu jer je jako uzbudljiv, mlad, i vjerujem da će jednoga dana on biti lice teške kategorije‘‘, dodao je.

Iako ima tek 18 godina, Itauma iza sebe ima 22 profesionalna nastupa i isto toliko pobjeda, a čak je 10 puta slavio nokautom. Radi se o izuzetno mladom sportašu pred kojim je velika budućnost ukoliko nastavi kako je i započeo.

Linker
30. travanj 2024 03:55