K1 i Boks

John Fury o Usyku i Joshui: ‘Tyson bi se poigrao s njima, ne bi mu pružili nikakve probleme! Jednostavno je razina iznad!

Tyson Fury

 WIKTOR SZYMANOWICZ/AFP/PROFIMEDIA Wiktor Szymanowicz/afp/profimedia
‘Jedini tko bi nanio probleme je Wilder, a njega je pobijedio tri puta‘

Otac "Gypsy Kinga", John Fury, imao je svoje mišljenje o tome tko bi Tysonu pružio težu borbu između Ukrajinca Oleksandra Usyka i dugogodišnjeg britanskog rivala, Anthonyja Joshue.

Unatoč dosljednim poveznicama sa sukobima s Usykom i "AJ-em" , Fury tek treba ući u ring s bilo kojim od njih. Međutim, fanovi će se nadati da će se WBC prvak boriti s barem jednim od njih dvojice sljedeće godine, pod uvjetom da Fury svlada Francisa Ngannoua u njegovoj nadolazećoj borbi.

U intervjuu na YouTube kanalu Free Bets, John Fury zanemario je bilo kakvu mogućnost da Usyk ili Joshua njegovom sinu stvaraju probleme u ringu, tvrdeći da je jedini čovjek koji je vrijedan da bude označen kao plesni partner Tysona Furyja Deontay Wilder, a on ga je "već pretukao tri puta".

“Što zajedno iste noći? Bez problema, njih dvoje (zajedno) se ne bi mogli ni boriti s njim. Koliko sam vidio, Tyson bi igrao s njima, ali nisu dovoljno dobri. Ima razina ove igre, već sam to rekao, oni su ovdje dolje, a moj sin je ovdje gore. On će to dokazati, ne govorim to samo zato što sam mu otac ili zato što je svjetski prvak, govorim to kako se slaže, on je jednostavno predobar za njih”, oštro je započeo, ali na kraju poručio:

"Osim ako ne vidim nekoga tko je izvanredan, ja ću biti prvi koji će vas obavijestiti, reći ću ‘sačekaj, tu je njegov neprijatelj, tu je njegov plesni partner‘ Do tada - ništa."

Prije nego što Fury može razmišljati o borbi s bilo kojim od njih, prvo mora poraziti Ngannoua, s kojim će se suprotstaviti u Rijadu 28. listopada.

Linker
05. svibanj 2024 17:46