K1 i Boks

Furyjev promotor uvjeren da bi Joyce nokautirao Joshuu: ‘Joshua nije napredovao iz amaterskih dana‘

Joe Joyce i Frank Warren 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Bez obzira na to, Warren je rekao da su i više nego otvoreni za organizaciju meča između Joshue i Joycea

Iako je prema kladionicama veliki favorit, Joea Joycea ove subote čeka jedan jako težak meč. Zhilei Zhang se svim silama želi vratiti na pobjedničke staze nakon poraza od Filipa Hrgovića prošlog ljeta, a ono što on donosi na stol je problem za svakoga. No, s druge strane Joyce želi opravdati pridjev jednog od najboljih teškaša današnjice.

Visoko mišljenje o Joyceu ima i Frank Warren, čovjek koji je najpoznatiji po činjenici da je promotor Tysona Furyja. Isto tako promovira i Joycea, a tvrdi da bi upravo Joyce mogao nokautirati Joshuu:

‘‘Mislim da bi ga Joe Joyce nokautirao. Učinio bi to čim bi ga dohvatio. Doslovno bi prošao kroz njega. Mislim, ako oni žele uzeti telefon i razgovarati o tom meču, mi ćemo to odmah učiniti. Zapamtite, Joe je privremeni prvak, tako da je ‘gatekeeper‘ za obaveznog izazivača, WBO izazivača‘‘, rekao je Warren za Queensberry Promotions.

‘‘On je ‘gatekeeper‘ za tu poziciju. Tako da ukoliko netko želi, zna što mora učiniti. Mora se boriti s njim. A ako Joshua želi tu poziciju, mi ćemo mu vrlo, vrlo rado dati tu priliku. Mogu govoriti u Joeovo ime jer mi je rekao da želi tu borbu. Zanimljiva stvar je da mogu gledati stare Joeove videe, a to i trebaju ako žele dobiti nešto samopouzdanja. Joshua nije napredovao iz amaterskih dana, a Joyce jest‘‘, dodao je.

Šanse da se borba između Joshue i Joycea dogodi su u ovom trenutku nikakve. Hearn konstantno govori kako Joshui sada treba nekoliko borbi s kojima će izgraditi novo samopouzdanje, a Joyce definitivno nije borac kakvog oni traže u ovom trenutku jer je jednostavno preveliki rizik.

Linker
05. svibanj 2024 18:18