K1 i Boks

Gennadiy Golovkin: ‘Ovo je bila taktička borba kao šah, ali Canelo je noćas bio bolji‘

Gennadiy Golovkin

 Screenshot (youtube, Secondsout)
Rekao kako se protiv Canela ne smije napraviti ni jedan krivi korak

Gennadiy Golovkin noćas nije uspio iznenaditi Canela i oduzeti mu pojaseve super srednje kategorije. Iako su suci bodovali meč 115-113, 115-113 i 116-112, Canelo je realno bio bolji u gotovo svim rundama te je zasluženo ostao vlasnik svojih titula.

U cijelom meču Kazahstanac je bio nekako rezerviran i spor, a bacio je značajno manje udaraca nego u njihovom prethodnom međusobnom susretu, a o tome više možete pročitati OVDJE.

Radio je Canelo kroz cijeli meč pritisak na Golovkina i tjerao ga da se bori sa zadnje noge, dok je u isto vrijeme prijetio lijevim krošeom i krošeom u tijelo. Iako se očekivalo da će Canelo više raditi u tijelo Golovkina, pojavile su se priče kako zapravo ima slomljenu šaku te da mora na operaciju, tako da nedostatak tih udaraca možemo pripisati toj ozljedi.

Iako je jučer govorio kako je sada zreliji i mudriji boksač nego što je to bio 2018. godine, Golovkin ipak nije ozbiljnije ugrozio Canela. Također, i sam je svjestan da ono sinoć nije bila njegova najsjajnija predstava u karijeri i da je Meksikanac uistinu bio bolji:

‘‘Svi znaju tko je Canelo, svi znaju da ako napraviš krivi korak protiv njega, gubiš borbu. Možete izgubiti od jednog udarca cijelu borbu. Pogledajte njegovo lice, a vidite moje. Ovako izgledamo jer smo jer smo trenirali jako puno za ovu borbu visokog nivoa. Ovo je bila taktička borba, kao šah. Danas je Canelo bio bolji‘‘, rekao je GGG.

Iako je noćas poražen, rekao je da je on ipak i dalje prvak i da drži pojaseve u srednjoj kategoriji, u koju će se vjerojatno sad i vratiti.

Linker
26. travanj 2024 11:16