K1 i Boks

Glory organizira novi turnir četvorice: Pobjednik turnira izborit će plasman na Grand Prix krajem godine

Glory 87

 Glory
Najjača kickboksačka organizacija potvrdila je sudionike novog turnira

Mnogi fanovi kickboksa s nestrpljenjem iščekuju Gloryjev Grand Prix koji će se krajem godine održati u teškoj kategoriji. Na turniru se očekuje nastup Rica Verhoevena, prvaka teške kategorije, kao i nastup Kevina Tariqa Osara, privremenog prvaka teške kategorije. Osim njih dvojice, mjesto u ždrijebu izborio je i Sofian Laidouni, a francusko-alžirski kickboksač plasirao se porazivši Benjamina Adegbuyija.

Pobjednik meča između Badra Harija i Jamesa McSweeneyja također će biti dio turnira, a očekuje se i nastup Levija Rigtersa. Naš Antonio Plazibat također je trebao biti siguran sudionik turnira, ali upitno je hoće li se oporaviti od prijeloma lijeve ruke koji je zadobio u meču protiv Osara.

Gloryju tako preostaje popuniti još nekoliko mjesta, a novim turnirom četvorice tražit će još jednog sudionika Grand Prixa. Podsjećamo, Glory je već krajem četvrtog mjeseca organizirao turnir četvorice koji je osvojio Tariq Osaro, a 19. kolovoza (osmi mjesec) čeka nas novi takav turnir. Turnir će se održati u sklopu Glory 87 eventa, a poznata su sva četiri sudionika.

Uku Jurjendal (18-7-0, 1-1 Glory), Martin Terpstra (21-5-0, 1-0 Glory), Mohamed Amine (29-5-0, 1-1 Glory) i Bahram Rajabzadeh (62-1-0, 1-1 Glory) bit će sudionici tog Gloryjevog turnira, ako ne dođe do ozljeda i neplaniranih otkazivanja nekog od navedenih sudionika.

Već po omjerima boraca možete zaključiti tko je glavni favorit, a to je definitivno Azerbajdžanac Bahram Rajabzadeh. 31-godišnji Bahram samo je jednom poražen u svojoj karijeri, a taj jedini poraz upisao je 2019. godine u meču protiv Sergeja Maslobojeva. U ostala 62 meča Rajabzadeh je došao do pobjede, a čak 56 puta slavio je prekidom. Na Glory 86 eventu održanom krajem petog mjeseca, Rajabzadeh je u prvoj rundi nokautirao Luisa Tavaresa. Spominjalo se da je tom pobjedom osigurao na Grand Prixu krajem godine, ali mjesto u ždrijebu ipak će tražiti preko turnira četvorice.

Onima koji su popratili Glory: Collision 5 u cijelosti, sigurno je poznato i ime Mohameda Aminea. Radi se o Marokancu koji je na tom eventu uskočio na ‘‘short notice‘‘ u meč protiv Tarika Khbabeza i borio se za titulu privremenog prvaka u poluteškoj kategoriji. Khbabez ga je porazio nokautom u četvrtoj rundi, a Amineu je to bio drugi nastup ove godine. Krajem četvrtog mjeseca jednoglasnom odlukom porazio je Michaela Duuta, a sada će preći među teškaše i pokušat će izboriti plasman na spektakularni Grand Prix.

206 centimetara visoki Martin Tersptra borac je kojeg se ne može unaprijed otpisati, a iza sebe ima jedan nastup u Gloryju. Sredinom prošle godine nokautirao je Muhammeda Ballija početkom druge runde. Estonac Uku Jurjendal opasan je nokauter i 14 od svojih 18 pobjeda upisao je nokautom. Pod okriljem Gloryja odradio je dva meča. Debitirao je u drugom mjesecu ove godine i jednoglasnom odlukom izgubio je od Nabila Khachaba, a prvu pobjedu u Gloryju upisao je krajem petog mjeseca. Krajem prve runde nokautirao je Mantasa Rimdeiku.

Još nije određeno tko će se s kime boriti u polufinalu turnira četvorice, ali bit će to još jedan interesantan Gloryjev turnir preko kojeg ćemo dobiti novog kandidata za osvajanje Gloryjevog turnira osmorice koji će se održati krajem godine.

Uzbuđenje oko samog turnira nekako je manje nakon što je Plazibatov nastup postao upitan, ali nadamo se brzom oporavku našeg teškaša i povratku nastupima upravo na tom spektakularnom Grand Prixu.

Linker
29. travanj 2024 23:35