K1 i Boks

Glory počeo kažnjavati nakon prošlotjednog incidenta: Wrzosek je otpušten iz promocije!

Badr Hari i Arkadiusz Wrzosek

 Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
Poljski kickboksač više nije dio vjerojatno najjače kickboxing organizacije na svijetu

Tjedan dana prošlo je od Glory 80 priredbe koja je neslavno završilo. Event se održavao u belgijskom Hasseltu, a kraj je došao prije nego se planiralo.

Badr Hari i Arkadiusz Wrzosek odrađivali su svoj revanš te su nastupali ujedno u u sunaslovnoj borbi večeri. Dominirao je Hari prvom rundom te većinom druge, odnosno sve do pred kraj druge dionice. Tada je odsjelo koljeno u njegovu bradu i Marokanac je bio uzdrman, ali je dočekao kraj runde.

Dugo je trajala pauza između rundi, a razlog tome bili su sukobi navijača na tribinama. Meč Harija i Wrzoseka prekinut je tamo gdje je stao, a Levi Rigters i Jamal Ben Saddik nisu niti dobili priliku za nastupiti u meču koji je trebao biti ''main event''.

Sada kad se sve sleglo, promocija je odlučila ''zbrajati štetu'' i tražiti kolateralne žrtve. Jedna od njih, nažalost je Arkadiusz Wrzosek. Čelnici Gloryja smatraju kako se Poljak nije primjereno ponašao te su ga otpustili iz promocije. Njegovo priopćenje s Facebooka prenosimo u cijelosti.

''Dragi fanovi, odgovaram na vaša brojna pitanja. Otpušten sam iz organizacije zbog svih događanja i mog ponašanja tijekom te situacije (svi ste vidjeli na TV-u i snimkama kako sam se ponašao). Dodatno na to, čelnici su potiho odlučili promijeniti rezultat moje borbe u neriješen ishod, bez službenog priopćenja. Nisam razočaran zbog okončanja ugovora, ali kako je došlo do neriješenog ishoda? Ne možete prevariti ljude tako laku. Po mom mišljenju, pravi razlog vidi se na priloženoj fotografiji. Pozdrav dobrim ljudima i hvala svima na podršci DO SAMOG KRAJA.'', Poljakova je poruka.

Wrzosek je inače bio vrlo glasan i aktivan prilikom nereda. Od podržavanja huligana koji su sudjelovali u neredima pa do vrijeđanja određenih Harijevih navijača, samo su se neki od činova poljskog borca koji su zabilježeni i podijeljeni na društvenim mrežama. Ipak, iz Gloryja su možda pretjerali s otpuštanjem ovog vrlo zanimljivog i srčanog teškaša. Organizacijski propust prije svega ide njima na dušu, a ne borcu koji je odao počast svojim navijačima.

Što se njegovog meča s Harijem tiče, prema Wikipediji službeni ishod je ''no contest'' što jedino i ima smisla. Međutim, Gloryjeve službene stranice meč vode kao ''draw'' (remi), no isti je slučaj i s Harijevom borbom protiv Hesdyja Gergesa iz 2018. godine. Ta borba također je službeno završena ''no contestom'' jer su oba borca bili pozitivni na doping, ali Glory ju vodi kao remi.

Linker
19. travanj 2024 14:43