K1 i Boks

Legenda teške kategorije Wildera ne smatra jednim od najboljih udarača: ‘Ni blizu! ne može u isti koš s ovim imenima‘

Deontay Wilder

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Wilder definitivno ima još posla ukoliko želi biti uvršten na ovakve liste, a prvu priliku je imao protiv bivšeg prvaka Anthonyja Joshue

Teška kategorija u boksu oduvijek je gledateljima najzanimljivija, a ako pogledamo kakve sve uzbuđenja ona može donijeti, to nije ni čudno. Nokauti koje su ovi boksači kadri isporučiti čini ju možda i najatraktivnijom težinskom kategorijom ako je pitati veliki broj fanova, a tradicija se održala do današnjega dana.

Bilo je puno velikih udarača ako pogledamo povijest plemenite vještine, a u današnjem kontekstu, borac kojega se najviše zbog te snage spominje jest Deontay Wilder. Neki idu toliko daleko da ‘‘Brončanog bombardera‘‘ nazivaju jednim od najvećih udarača i nokautera u povijesti, no legendarni George Foreman se s tim nikako ne slaže.

‘‘On je dosta dobar, ali ne može se ni približiti Joeu Louisu, Joeu Fraizeru, Mikeu Tysonu, nije se takvoj reputaciji ni približio. Ni blizu! Nema šanse. Za mene, on mora imati nastup kakav je Mike Tyson primjerice imao protiv Trevora Berbicka. Bio sam u Vegasu tad i vidio sam to uživo, pomislio sam si ‘ovaj tip je noćna mora‘! Kada postigne nokaut kakav je Tyson postigao nad Berbickom, stavit ću ga na ovu listu. Do tada, ništa! Wilder je dobar borac, ali on ne može biti među najboljima svih vremena‘‘, rekao je Foreman za TMZ Sports.

Wilder definitivno ima još posla ukoliko želi biti uvršten na ovakve liste, a prvu priliku je imao protiv bivšeg prvaka Anthonyja Joshue. Međutim, jučer je šef Matchroom Boxinga rekao kako su pregovori stopirani i da više neće razgovarati s Wilderovim timom, tako da smo nažalost još jednom ostali bez nekog velikog teškaškog okršaja.

Linker
27. travanj 2024 08:07