K1 i Boks

Hasim Rahman Jr. danas boksa protiv 42 kg težeg bivšeg UFC borca Grega Hardyja

Hasim Rahman jr, Greg Hardy

 Screenshot (youtube, Dazn Boxing)
Ovdje će prevladati ili čista snaga ili boksačka tehnika

Mladi prospekt teške kategorije, Hasim Rahman Jr., večeras će snage odmjeriti s bivšim UFC borcem i NFL zvijezdom Greg Hardyjem. Podsjetimo se, Rahman je nedavno bio u pregovorima s jake Paulom za boksački meč nakon što je propala Paulova borba protiv Tommyja Furyja. Dogovor se na kraju nije uspio postići, a izgleda da Rahman i dalje želi odraditi poneki meč protiv UFC zvijezda.

Prvotni protivnik Rahmana trebao je biti također bivši UFC borac Vitor Belfort, no nakon što je bio pozitivan na Covid testu morali su na brzinu pronaći zamjenskog protivnika. Kao zamjena je uskočio Greg Hardy, također bivši UFC borac, no ono što je fascinantno je koliko će teži biti od svojeg protivnika. Prvo, Hardy je viši nekoliko centimetara od Rahmana, a drugo, bit će teži 42 kilograma. Hardy u tome ne vidi problem, već se i našalio s time.

"To je 42 kilograma, nije čak niti 45. Naravno, snaga će biti na mojoj strani, ali imat će i on svojih prednosti. On je brži, a u odjeći ima više prostora jer je mršaviji. On se može sagnuti i uzimati s donjih polica (u dućanu) što god hoće, meni je to teško." - uz smijeh je komentirao Hardy za Mirror Fighting.

Iako je Greg Hardy karijeru u UFC-u započeo prilično dobro, u dva navrata je uspio povezati po dvije pobjede, teži protivnici su se ipak pokazali kao preveliki zalogaji za njega te je u više navrata završio nokautiran. U boksu se prvi puta okušao prije nešto više od mjesec dana kada je u drugoj rundi nokautirao Mikea Cooka, no Rahman je ipak nivo iznad toga. Bit će zanimljivo vidjeti kako se nosi u boksu s nešto težom konkurencijom.

Linker
20. travanj 2024 09:06