K1 i Boks

(VIDEO) Greg Hardy pobijedio i umalo nokautirao Hasima Rahmana, 42 kg razlike su ipak bile presudne

Hasim Rahman Jr., Greg Hardy

 Screenshot (twitter, Mf & Dazn X Series)
Bio je jednostavno prevelik za Rahmana

Profesionalni boksač teške kategorije i sin boksačke legende, Hasim Rahman Jr., sinoć je snage u boksačkom ringu odmjerio s bivšim UFC borcem i NFL igračem Greg Hardyjem. Hardy je u meč ušao 42 kilograma teži od svojeg protivnika, a prednost u snazi osjetila se već u prvoj rundi. Hardy je odmah preuzeo sredinu ringa, dok je Rahman kružio i zadavao pojedinačne udarce s distance.

To mu je vrlo dobro uspijevalo sve dok u drugoj rundi nije nasjeo na Hardyjevu kontru u kojoj ga je aperkatom srušio na pod i gotovo nokautirao. Rahman se ipak uspio oporaviti, te pred kraj runde i sam gotovo rušio Hardyja snažnom kontrom. Kako je borba odmicala, djelovalo je kao da su oba boksača izgubila ‘gorivo‘, te su znatno usporili, no Hardy je ipak bio taj koji je išao naprijed i preuzimao inicijativu. Sreća za obojicu što je borba trajala samo četiri runde, nakon čega je pobjedu odnio fizički nadmoćniji bivši UFC-ov borac. Nakon pobjede djelovao je samouvjereno i prozvao čitavu teškašku diviziju.

"Bez kampa, bez priprema, spreman sam za svakoga. Dajte mi vremena da skinem kilograme. Tada ću pobijediti bilo koga. Ova divizija je sada moja."

Prvotni protivnik Rahmana trebao je biti također bivši UFC borac Vitor Belfort, no nakon što je bio pozitivan na Covid testu morali su na brzinu pronaći zamjenskog protivnika. Iako je Greg Hardy karijeru u UFC-u započeo prilično dobro, u dva navrata je uspio povezati po dvije pobjede, teži protivnici su se ipak pokazali kao preveliki zalogaji za njega te je u više navrata završio nokautiran. U boksu se prvi puta okušao prije nešto više od mjesec dana kada je u drugoj rundi nokautirao Mikea Cooka, a sada je pokazao da se može nositi i s kvalitetnijom konkurencijom.

Linker
19. travanj 2024 13:46