K1 i Boks

Hasim Rahman planira završiti karijeru Jakea Paula: ‘Borio si se s MMA i NBA prvacima‘

Jake Paul i Hasim Rahman

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Iskusni američki teškaš odbio je sve oklade koje mu je Jake Paul ponudio

Nakon što je Tommy Fury otpao iz konkurencije za nastup protiv Jakea Paula početkom osmog mjeseca ove godine (6. kolovoza), zamjena je brzo pronađena. Hasim Rahman Jr. (12-1-0, 6 KO) uskočio je kao zamjena, a radi se o 31-godišnjem američkom boksaču koji inače nastupa u teškoj kategoriji.

Time je Jake Paul na neki način udovoljio svim kritičarima koji su ga kritizirali jer boksa s MMA borcima koji su fizički manji od njega i prvenstveno su hrvači. Rahman bi trebao biti daleko najozbiljniji izazov za YouTubera, ali i ovdje se nameću određene sumnje, jer dvojac je nekoć zajedno trenirao i sparirao.

Time se pojavljuju određene ‘‘teorije zavjere‘‘ da Hasim Rahman Jr. zapravo dolazi izgubiti za dobar novac. Sudeći po konferenciji za medije, puno je animoziteta između ove dvojice.

‘‘Nisi nikog pobijedio, nisi se s nikim niti borio. Tko god se borio protiv tebe, zapravo je debitirao. Ja sam se upravo borio protiv tipa koji je na 20-0. Ti si se borio s MMA prvacima i NBA prvacima. Nije tu bilo boksača. Ovo će biti tvoj prvi poraz.‘‘, poručio je Rahman na konferenciji za medije.

Američki teškaš u svom posljednjem nastupu boksao je protiv Jamesa McKenzieja Morrison i izgubio je nokautom u petoj rundi. Bio je to meč dvojice sinova boksačkih legendi. James je sin Tommyja Morrisona, a Hasim Rahman Jr. sin je Hasima Rahmana. Upravo McKenzie Morrison je boksač na kojeg Rahman aludira kada govori da se borio protiv borca s 20-0 omjerom.

‘‘Ovdje sam da okončam ovo nešto što on naziva karijerom. Vidjet ćemo što će se dogoditi kad Paul padne 6. kolovoza. Definitivno ćemo to vidjeti‘‘, dodao je Hasim.

Što se Paula tiče, on je kao veliki ljubitelj oklada pokušao ugovoriti okladu i s Rahmanom. Prvo je inzistirao da se klade u 500 tisuća dolara, ali Rahman je dodao kako se ne kladi u novac.

‘‘Hajdemo se onda ovako kladiti. Kad te pobijedi, moraš promijeniti ime na Instagramu u ‘Iznevjerio sam svoga oca‘‘‘, predložio je Paula.

‘‘Jake, ja te ne planiram zabavljati. Fokusiraj se na 6. kolovoza (osmi mjesec). Ovdje se ne radi o okladama. Ovdje se radi o tebi.‘‘, poručio je fokusirani Hasim Rahman Jr.

Hoće li tako željan borbe biti i 6. kolovoza u Madison Square Gardenu, preostaje nam vidjeti. Svi se nadamo da će Paul napokon biti na pravom boksačkom testu.

Linker
25. travanj 2024 20:07