K1 i Boks

‘Hrgović ga je udario 45 puta, Joshua će ga pogoditi triput i probudit će se u kolima hitne pomoći‘

Filip Hrgović i Daniel Dubois

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
Tony Bellew uvjeren je kako će ‘AJ‘ slaviti na Wembleyju unutar prve tri runde meča s ‘Dynamiteom‘

Anthony Joshua i Daniel Dubois ukrstit će rukavice u svebritanskom okršaju za naslov IBF-ovog prvaka u teškoj kategoriji 21. rujna na Wembleyju, a sukladno tome, posljednjih se tjedana u javnom prostoru množe prognoze boksačkih stručnjaka, trenera i boraca, na račun predmetnog meča. Svoje mišljenje među posljednjima je iznio Tony Bellew, koji prednost daje "AJ"-u

"Mislim da će Joshua nokautirati Duboisa unutar tri runde. Sve što Dubois radi dobro, Joshua radi bolje", rekao je u razgovoru za Coin Poker bivši WBC-ov prvak svijeta u kruzeru pa nastavio: "Dubois je snažan udarač, ima tešku ruku, ali Joshua je snažniji i brži. Duboisa je dobio 45 udaraca desnicom u četiri runde od Filipa Hrgovića, a Joshua će ga pogoditi triput i probudit će se u kolima hitne pomoći. Joshua ima dinamit u svojim rukavicama. Nemojte me krivo shvatiti, Dubois je također udarač, tako da ima šansu za udarača, ali ja to ocjenjujem na 70-30 ili 80-20 u Joshuinu korist".

I doista, ako pogledamo statistiku udaraca iz meča Duboisa i Hrgovića, hrvatski je teškaš u uvodne četiri runde pogodio Britanca s 52 značajna udarca (77 udaraca ukupno). U nastavku meča "El Animal" je, međutim, ostao bez energije i radio praktično na "autopilotu", što je Dubois iskoristio i nanosio mu štetu sve dok sudac nije prekinuo meč, ali to ne mijenja činjenicu da je "Dynamite" primio popriličan broj snažnih udaraca u prve četiri dionice. Hrgovićeve je uspio apsorbirati i nastavio raditi u visokom tempu, a hoće li mu ista "formula" proći i protiv Joshue - ostaje nam za vidjeti.

Linker
11. rujan 2024 16:04