K1 i Boks

Dubois o Hrgoviću: ‘Način na koji baca udarce je gladak, lagan i brz, ne daje do znanja kada će udariti‘

Daniel Dubois v Filip Hrgović

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Daniel Dubois primio je puno udaraca u meču protiv Filipa Hrgovića i tvrdi da njegov idući protivnik nije tako vješt u skrivanju svojih namjera kao što je hrvatski boksač

Daniel Dubois pridobio je poštovanje boksačkih fanova diljem svijeta unatoč tome što je ranije bio kritiziran zbog navodnog nedostatka hrabrosti. Kako mu se približava najveća borba u karijeri protiv Anthonyja Joshue, Dubois je odgovorio na nedavne tvrdnje da prima previše udaraca.

Dubois je u svojoj borbi protiv Oleksandra Usyka prije dvanaest mjeseci kleknuo drugi put u svojoj karijeri i prihvatio poraz nokautom što je razočaralo britanske fanove. Međutim, oni koji su sumnjali u njegovu borbenu volju u ringu ubrzo su bili demantirani jer se mladi Britanac vratio s dvije najbolje pobjede u karijeri protiv Jarrella Millera i Filipa Hrgovića, osvojivši time IBF naslov svjetskog prvaka.

Tijekom meča protiv Hrgovića, mnogi su gledatelji primijetili koliko je puno teških udaraca Dubois primio u ranim fazama borbe. S druge strane, Joshui je trebalo samo pet snažnih udaraca da zaustavi Francisa Ngannoua u veljači.

Kao rezultat toga, mnoge relevantne osobe u boksu poput Tonyja Bellewa i Michaela Huntera smatraju da postoji previše rupa u Duboisovoj obrani. Tim mišljenjima se pridružio i bivši britanski prvak, David Price, nakon što je izjavio da, ako Dubois bude jednako lako pogođen protiv Joshue kao što je bio protiv Hrgovića, očekuje da će ‘‘AJ‘‘ pobijediti bez potrebe za odlukom sudaca.

"Njega je lako pogoditi desnom rukom‘‘, rekao je Price. ‘‘To smo vidjeli u borbi s Hrgovićem, koji ga je ponavljano pogađao desnicom, ali je on prolazio kroz te udarce. Mislim da je to druga priča s Anthonyjem Joshuom i mislim da će ‘AJ‘ vjerojatno pobijediti kasnije tijekom borbe."

Iako je priznao da je primio previše desnih ruka od Hrgovića, Dubois se pohvalio kako se borio kroz vatru i da će za šest tjedana protiv Joshue imati drugačiji izazov.

"Neću primiti te udarce‘‘, rekao je Dubois u intervjuu za Queensberry Promotions. ‘‘Hrgović je potpuno drugačiji od ‘AJ-a‘, način na koji (Hrgović) baca udarce je gladak, lagan i brz, ne daje do znanja kada će udariti ili nešto slično. Trebalo mi je neko vrijeme da se snađem, ali sam pronašao način da se nosim s time.‘‘

"To je ono što ću morati ponoviti, razbiti Joshuu, razbiti ono što je ispred mene i dobiti pobjedu na bilo koji način.‘‘

"Bi li on (Joshua) mogao podnijeti te udarce koje je Hrgović bacao? Svatko ima svoje mišljenje. Neka ga iznesu. Sada je vrijeme da odradim posao i vidim što će svi reći nakon ove borbe."

Daniel Dubois i Anthony Joshua ulaze u ring na stadionu Wembley, u Londonu, za nešto više od mjesec dana, točnije 21. rujna.

Linker
17. kolovoz 2024 11:29