K1 i Boks

Hrgović prije najvažnijeg meča u dosadašnjoj karijeri: ‘Ova borba mi znači sve, nokautirat ću ga lijevim krošeom!‘

Filip Hrgović

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
‘El Animal‘ je odradio posljednji medijski istup prije sutrašnjeg velikog okršaja u londonskoj O2 Areni

Obavljeno je i ceremonijalno vaganje, što znači da je apsolutno sve spremno za sutrašnji boksački spektakl u londonskoj O2 Areni. Filip Hrgović, kao što je poznato, u sunaslovnoj će borbi večeri odmjeriti snage s Australcem Demseyjem McKeanom, a završno sučeljavanje između dvojice neporaženih teškaša poslužilo je kao sjajna uvertira za subotnji okršaj. Po završetku svih obaveza, nakon što je završio s vaganjem (111,4 kilograma) i prostrijelio McKeana pogledom, "El Animal" je odradio i posljednji medijski nastup.

"Osjećam se dobro, sretan sam što sam ovdje, jedva čekam sutrašnji meč i nadam se da ću, uz Božju pomoć, odnijeti pobjedu i napasti svjetsku titulu", rekao je Hrgović na samom početku intervjua za Boxing Social, pa dodatno prokomentirao činjenicu da ga pozitivan ishod u meču protiv McKeana vodi prema okršaju s boljim iz meča između Oleksandra Usyka i Daniela Duboisa, odnosno da mu osigurava toliko željeni "title shot":

"To je velika motivacija za mene. Ova borba mi znači sve, moram pobijediti i nadam se da ću to sutra i učiniti. Očekujem dobru borbu, on također zna što donosi pobjeda i vjerojatno će biti ‘gladan‘ pobjede".

Louis Hart, novinar Boxing Sociala, potom je stavio fokus na segment koja se, još otkako je sredinom srpnja i službeno potvrđeno da će Hrgović boksati s McKeanom, podcrtava kao detalj koji bi teškašu iz Sesveta mogao stvarati probleme, a to je činjenica da Australac boksa u kontragardu, baš kao i Zhilei Zhang.

"Oni su uvijek nezgodni, lakše je boriti se s protivnicima koji boksaju u ortodoksnom gardu, ali za svakog borca uvijek postoji način i taktika. Sparirao sam s boksačima koji su također kontragard, imamo taktiku za ‘southpaw‘, a i bit će mi lakše jer je on već drugi takav u nizu".

Dotaknuo se Hrgović i tenzija koje su posljednjih dana nabujale na relaciji između njega i McKeana, a koje su kulminirale unakrsnom verbalnom paljbom i međusobnim prozivanjem zbog prijašnjih protivnika i boksačkih životopisa.

"Govorio je neke stvari s kojima se ne slažem. Zaboravio je na moju amatersku karijeru koja čini veliku razliku, imam više od 100 amaterskih mečeva, a ne znam koliko ih on ima. To će učiniti veliku razliku u vještinama".

Teškaš iz Sesveta osvrnuo se, po prvi puta, i na sve što se tijekom tjedna događalo u Londonu, a nakon što je Dillian Whyte pao na doping testu i tako doveo u pitanje opstojnost čitavog "eventa" u britanskoj prijestolnici.

"Prije nekoliko dana još nismo znali što će se dogoditi s priredbom, bojali smo se i bili uznemireni zbog toga", rekao je 31-godišnji Zagrepčanin, pa prokomentirao mogućnost o kojoj se posljednjih dana mnogo pisalo, a to je da upravo on uskoči u glavnu borbu večeri kao Joshuin zamjenski protivnik:

"Naravno, volio bih uskočiti, ali nisu mi to ponudili. Helenius je, međutim, dobar protivnik i bit će to dobra borba".

Na samom kraju razgovora za Boxing Social, Filip je odgovorio i na pitanje kako misli da će njegov meč protiv McKeana završiti.

"Nokautirat ću ga lijevim krošeom", rekao je uz široki osmijeh.

Linker
28. travanj 2024 16:01