K1 i Boks

(VIDEO) Hrgović i McKean odradili posljednje sučeljavanje prije okršaja, napetost se mogla rezati nožem!

Filip Hrgović i Demsey McKEan

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Za razliku od ‘staredowna‘ kojeg su odradili u srijedu - ovog puta nije bilo rukovanja...

Jedan dan dijeli nas od velike boksačke priredbe u londonskoj O2 Areni, na kojoj ćemo, u sunaslovnoj borbi, gledati novi nastup Filipa Hrgovića (15-0). Najbolji hrvatski boksač, ujedno i IBF-ov obavezni izazivač, odmjerit će snage s Australcem Demseyjem McKeanom (22-0). Dvojica neporaženih teškaša u petak su se posljednji put susreli "oči u oči", prije nego što u subotu ukrste rukavice i konačno "zaplešu" među konopcima.

Povod njihovom susretu bilo je ceremonijalno vaganje; McKean je prvi stao na vagu, a ona mu je izmjerila 111,4 kilograma. Potom je red došao na Hrgovića, kojem je, pak, vaga pokazala 110,2 kilograma. Nakon što je vaganje završilo, pred Hrgovićem i McKeanom bilo je sučeljavanje, koje je, slično kao ono nakon medijske konferencije u srijedu, proteklo na način da su se "El Animal" i "Tower of Terror" strijeljali pogledima, a napetost se, takoreći, mogla rezati nožem. Ono što je, međutim, razlikovalo posljednji "staredown" od prethodnog, jest činjenica da se Hrgović i McKean ovog puta - nisu rukovali.

Posljedica je to, vjerojatno, unakrsne verbalne paljbe kojoj smo svjedočili proteklih dana, a koju je, ruku na srce, započeo McKean još tijekom svojih ranijih intervjua za boksačke medije. Hrvatski teškaš odgovorio mu je u Matchroomovom mini dokumentarcu pitajući se koga je McKean do sada nokautirao, a McKean je uzvratio na medijskoj konferenciji, upitavši se i on, koga je Filip do sada zapravo pobijedio i ustvrdivši kako je, po njemu, pobjeda nad Zhangom bila kontroverzna. Na istoj pressici Hrgović mu je oštro odgovorio istaknuvši kako je jedna stvar imati samopouzdanja, a druga - imati deluzije.

Situacija je, dakle, poprilično naelektrizirana između hrvatskog i australskog teškaša, a to ujedno predstavlja i vrhunsku uvertiru u sutrašnji meč. Verbalni okršaji svoj će epilog dobiti u ringu, a mi čvrsto vjerujemo da ćemo tamo glavnu riječ ipak voditi Hrgović. U svakom slučaju, sretno Filipe!

Linker
02. svibanj 2024 18:30