K1 i Boks

Nadamo se da Jake Paul neće ovu prihvatiti prozivku: Prozvao ga je bivši UFC-ov prvak, mnogi su složni da nema nikakve šanse

Erkan Ertan (lijevo) i Luke Rockhold (desno)

 Instagram (luke Rockhold)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije izazvao je Paula na boksački meč

Zanimljiv paradoks veže se uz boksačku karijeru Jakea Paula. Nekadašnji YouTuber dugo je bio na meti kritičara jer je boksao protiv MMA boraca, bivših košarkaša, YouTubera itd.

No, Paul je krajem prošle godine i prvom polovicom tekuće godine boksao protiv Andrea Augusta i Ryana Bourlanda, dvojice profesionalnih boksača. Daleko su August i Bourland od najviše razine profesionalnog boksača, ali obojica su iza sebe imali solidno iskustvo i respektabilan ‘‘score‘‘.

Međutim, ni jedan od ta dva Paulova meča nije privukao naročit interes od strane fanove. Paul nije dobio pretjerane pohvale za te pobjede, a interes je bio daleko manji nego za neke druge Paulove mečeve.

Jake se tako vratio atraktivnijim opcijama. Prvotno je trebao boksati protiv Mikea Tysona na spektakularnom eventu u Arlingtonu, ali nakon što je Tyson otkazao svoj nastup, Jake je prebacio priredbu u Tampu. Rukavice je ukrstio s Mikeom Perryjem, nekadašnjim UFC-ovim borcem.

Perry je postao petim borcem kojeg je Paul porazio u boksačkom ringu, a Jake je do pobjede došao prekidom u šestoj rundi. Unatoč odličnom nastupu protiv respektabilnog protivnika, Paulova pobjeda ponovno nailazi na osporavanje i negodovanje među fanovima.

Paula optužuju kako je ponovno odabrao protivnika koji je fizički znatno sitniji i barem jednu težinsku kategoriju ispod Jakea. Paul ipak podsjeća kako je Perry u ‘‘bare knuckle‘‘ boksu porazio borca njegove veličine.

‘‘Srce Mikea Perrya je neosporivo i on je borilačka legenda. Izdominirao je brojne protivnike svojim šakama, uključujući i UFC-ovog prvaka Lukea Rockholda, koji je jednako velik kao i ja. Perry je izgubio od mene jer sam ja bio bolji nego što je on mislio da ću biti. Poštovanje za njega jer je odao počast mojim vještinama i gospodski prihvaća poraz. Znam da će nastaviti rasti u borilačkim sportovima i bit će zvijezda u godinama koje slijede.‘‘, poručio je Paul putem društvenih mreža.

Spominjanje Lukea Rockholda navuklo je određeni bijes kod nekadašnjeg prvaka UFC-ove srednje kategorije. Rockhold se vrlo brzo oglasio i pozvao je Paula na međusobni obračun.

‘‘Ti bi se trebao boriti s nekim svoje veličine barem jedanput. Bilo kada, bilo gdje! Ja sam skinuo 20 ‘pounda‘ (9 kg) kako bih se borio protiv Mikea u njegovoj igri. Ti si nabio 40 ‘pounda‘ (18 kg) da bi se borio protiv njega u svom svijetu. Pošalji ugovor. Ohrabri se i bori se s nekim svoje kilaže, tko pritom nije starac. Stat ću na kraj tvojim sranjima.‘‘, poručio je Rockhold.

Nažalost, Luke Rockhold nije netko tko djeluje kao osoba koja može ugroziti Paula u boksačkom meču. Luke je 39-godišnjak i već nekoliko godina daleko od svojih najboljih borilačkih dana. U četvrtom mjesecu prošle godine odradio je ‘‘bare knuckle‘‘ boksački meč protiv Mikea Perryja i predao je meč sredinom druge runde.

Boks nikada nije bio njegova jača strana. Rockhold je baratao odličnim ‘‘kickovima‘‘ i elitnim vještinama u parteru, ali ručne udaračke tehnike nisu njegov forte. Također, općepoznato je kako ga je i brada izdala u kasnijoj fazi karijere. Rockhold loše podnosi udarce, kondicijski je izgledao jako loše u posljednjim mečevima i Paul bi ga gotovo sigurno porazio bez većih problema.

Luke trenutno ima zakazan nastup na Craig Jones Invitational grappling turniru koji će se održati 16. i 17. kolovoza (osmi mjesec). Pobjednicima turnira (dvije težinske kategorije) pripast će nagradu u iznosu od jednog milijuna dolara. Grappling je nešto gdje bi se Rockhold trebao snaći puno bolje nego u boksu.

Linker
17. kolovoz 2024 07:09